George Miller: S Mad Maxem končím

George Miller: S Mad Maxem končím | Fandíme filmu
Co režiséra k takovému prohlášení vede? A můžeme se dočkat dalších dílů série bez jeho režie?

Šílený Max: Zběsilá cesta byl film nejen vynikající (čerstvě se umístil i v našem žebříčku nejlepších filmů roku 2015), ale i komerčně úspěšný. Nešlo o miliardový hit, ale v rámci mládeži nepřístupných filmů si Max vedl dobře a zaplatil se, takže se hned po premiéře začalo mluvit o pokračování. I když, to není tak docela přesné, režisér George Miller o pokračováních (množné číslo) mluvil dokonce už před premiérou. Zběsilá cesta se totiž tolikrát odkládala, že měl režisér spolu s kolegy spoustu volného času, ve kterém připravil důkladnou bibli filmového světa a rozpracoval několik dalších scénářů.

Loni v říjnu režisér potvrdil, že se studiem Warner jedná o dvou různých konkrétních příbězích, už v té době ale připouštěl, že by před natáčením dalšího Maxe chtěl zrežírovat nějaký menší film. Nějaký, co se bude odehrávat v současnosti, nebude technicky náročný a bude postavený čistě na hereckých výkonech. Aby si z chuťových pohárků vypláchnul všechen ten písek z postapokalyptické pustiny. Po tomhle menším filmu chtěl zase zrežírovat nějaký příběh z Maxova světa, ale kdyby se to čistě náhodou nepovedlo, tak by to vůbec nevadilo, to je prostě život.

A na aktuálním předávání Zlatých glóbů byl Miller nejradikálnější. Prohlásil, že další Mad Max filmy už točit nebude. Natáčení trvá věčně, a když se podobný snímek podaří natočit za rok, je to zázrak. Produkce se musí neustále zastavovat a znovu rozjíždět, počasí se poručit nedá a do USA to z odlehlých natáčecích lokací trvá letadlem desítky hodin. Jestli se Miller nerozmyslí (což je klidně možné, třeba si prostě jen potřebuje oddechnout, ve svém věku na to má nárok), ještě to neznamená, že další maxovské filmy už neuvidíme. Millerovi by vůbec nevadilo, kdyby jeho příběhy točil někdo jiný – talentovaných mladých filmařů je podle něj spousta.

Miller má zmapováno, co se stalo po událostech Zběsilé cesty i co se stalo před nimi. Má promyšlené příběhy všech postav ve filmu, a jakkoliv je pro většinu fanoušků vedle Maxe  (Tom Hardy) nejzajímavější Furiosa (Charlize Theron), kdyby na to přišlo, bylo by možné vyprávět třeba i příběh Doof Warriora, slepého kytaristy, který přežil apokalypsu, vyjadřuje se pouze prostřednictvím svého nástroje a nějakým způsobem se stal součástí Immortanovy armády. Každopádně by se žádný z následujících filmů neměl jmenovat Mad Max: Wasteland, jak se dříve uvádělo, podle režiséra jde pouze o pracovní název.

Co na to říkáte? Změní George svůj názor? A pokud ne, chtěli byste vidět madmaxovský film od někoho jiného? Od koho?

Mad Max: The Wasteland

USA, Austrálie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest