Box Office: Šíleného Maxe si podala parta zpěvaček

Box Office: Šíleného Maxe si podala parta zpěvaček | Fandíme filmu
Postapokalyptická jízda není filmem, který by tento víkend přepisoval tabulky.

Překvapivým vítězem se tento víkend stává Ladíme! 2, které vytřískalo z amerických kin neuvěřitelných 70 milionů dolarů a stává se silným kandidátem na nejúspěšnější muzikál všech dob, protože může trumfnout jak 188 mega Pomády, tak 170 milionů Chicaga či 148 milionů Bídníků. Film v podstatě jedním šmahem překonal konečné tržby jedničky (65 mega v USA) a se skromným rozpočtem 29 milionů je řádně výdělečným podnikem, který se před třemi lety zdál jako pěkný risk. Původní Ladíme! nechalo prorazit Rebel Wilson a Annu Kendrick a šikovně ustanovilo nový muzikálový acapella trend, který samozřejmě živí online fanouškovská základna točící se okolo kelímkových cover verzí čehokoliv. Mimochodem se taktéž jedná o druhý nejúspěšnější otvírák, který režírovala žena (Padesát odstínů šedi - 85 milionů), čímž se dosavadní herečka Elizabeth Banks posouvá na listinu žhavých režisérských jmen. Celosvětově film utržil 79 milionů.

Pěkné druhé místo a stejně pěkných 44 milionů připadlo Šílenému Maxovi, ze kterého se navíc vyklubala velice kladně přijatá letní jízda napříč vyprahlou postapokalyptickou krajinou. 40+ mega se předpokládalo, ačkoli se asi nikdo netajil tím, že by recenze mohly atraktivitu eRkového snímku zvednout. Tak či tak ale velice riskantní a nákladná vize režisérského matadora George Millera dostává zaslouženou odměnu, a to i z mezinárodních trhů, kde se prozatím nasčítalo 25 milionů.

Svoje pevné postavení si udržují i Avengers: Age of Ultron, kterým 39 milionů pomohlo v Americe na pozici nejvýdělečnějšího filmu roku 2015. Rychle a zběsile 7 i Americký sniper padli pod tíhou 372 milionů dolarů a podobně padla i čínská kina, kde film začal se 156 miliony, což je skoro dvakrát tolik, co v říši středu utržil první díl za celou dobu promítání. Celkově jsme na 1,1 miliardy a osmé příčce žebříčku nejvýdělečnějších filmů všech dob.

Zle se naopak daří Divoké dvojce, kterou potkaly šedesátiprocentní propady, což je na původní komedii nechtěné číslo. Jenom 5,7 milionů a dvoutýdenní cifra 23,5 milionů značí oběma hlavním herečkám, aby příště vybíraly náměty opatrněji. Rychle a zběsile 7, druhý nejlepší film o automobilových honičkách aktuálně v kinech, se dovalil k 1,489 miliardy a během nadcházejícího týdne zdolá první Avengers.

Příště nový projekt Disneyho s názvem Země zítřka a nový Poltergeist.

Zdroje: Deadline, Forbes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest