Kniha džunglí: Emocionální podívaná aneb jak film vznikal

Kniha džunglí: Emocionální podívaná aneb jak film vznikal | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Souhrn zajímavostí z natáčení filmu, kde režisér Jon Favreau představil malého Mauglího i svoji tvůrčí vizi.

Včera jsme se podívali na nejrůznější obrázky a videa z chystané Knihy džunglí, dnes pro vás máme souhrn zajímavostí, které se američtí novináři dozvěděli, když je Disney v roce 2014 pozval na natáčení filmu:

Kniha džunglí se točila prakticky celá před modrým pozadím v Los Angeles, kde štáb tu a tam postavil kus kulis, aby měl desetiletý Neel Sethi, který ve filmu hraje Mauglího, s čím pracovat. Film je nabitý hvězdami, které namluvily jednotlivá zvířata, přesto si filmaři troufají tvrdit, že největší pozornost na sebe strhne právě malý newyorčan, který byl na castingu vybraný z 8000 potenciálních kandidátů. Technologie už pokročily natolik, že jej trikaři mohou v postprodukci obklopit téměř fotorealistickou džunglí, i když je pravda, že režisér Jon Favreau chtěl záměrně dát snímku určitou stylizaci, aby diváci neustále nekoukali po tom, co vypadá realisticky a co ne.

Film samozřejmě bude do velké míry velkolepou vizuální podívanou, která je univerzálně srozumitelná po celém světě. Režisér však doufá, že se mu podařilo nabídnout něco víc. Že v jádru bude emocionální příběh malého kluka, který se ztratil v džungli. Což je téma, které s režisérem silně rezonuje, protože v deseti letech přišel o svou matku. Favreau má pocit, že se většina jeho filmů motivem ztráty zabývá alespoň podvědomě. 

Kromě emocí chce Jon čerpat z univerzálních, hluboce zakořeněných mýtů, které v nás dřímají. Když byl režisér malý kluk, užili si Star Wars jeho rodiče i jeho prarodiče. Ne kvůli přelomovým speciálním efektům, ale díky dobře známému hrdinskému příběhu, který se v jádru filmu ukrývá a je všeobecně platný a ztotožnitelný. Velkou inspirací je pro film Disneyho animovaný muzikál ze šedesátých let, na kterém mnoho diváků vyrůstalo, ale také původní kniha Rudyarda Kiplinga (i když ne nějak důsledně) a ještě starších pověstí. Nová Kniha džunglí má být docela strašidelná a kupříkladu král Ludvík je inspirovaný mýtem o Gigantopitchecusovi, což je obdoba Yetiho, která podle lidové slovesnosti žije v indických džunglích. (Kde byste naopak nepotkali žádného orangutána, jako je Ludvík v Disneyho animovaném filmu).

Takže když si to všechno shrneme, Jon Favreau slibuje, že chystá vizuálně zajímavý dobrodružný příběh, inspirovaný strašidelnými legendami i populární animovanou pohádkou, která v sobě bude mít něco víc, než jen líbivé akční scény a patřičně nás chytí za srdíčko. A protože to všechno zní dobře, nezbývá než doufat, že se Favreauovi jeho záměry podařilo naplnit.

Kniha džunglí vypráví příběh Mauglího (Neel Sethi), lidského mláděte, které vychovala rodina vlků. Vlčici Rakši, která se jej ujala, namluvila Lupita Nyong’o, vůdce smečky Akélu namluvil Giancarlo Esposito. Mauglí už ale není v džungli vítán. Obávaný tygr Šer Chán (Idris Elba) moc dobře cítí jizvy, které mu způsobila lidská ruka a přísahá, že Mauglího zahubí. Chlapec je nucený opustit jediný domov, který kdy znal a vydává se na cestu plnou sebepoznání, vedený pouze moudrým panterem Baghírou (Ben Kingsley) a rozverným medvědem Balúem (Bill Murray). Po cestě Mauglí potkává tvory džungle, kteří mu nejsou vždycky zrovna přátelsky nakloněni. Mezi nimi je i Kaa, hypnotická krajta se svůdným hlasem (Scarlett Johansson) a prolhaný opičí král Ludvík (Christopher Walken), který se Mauglího snaží přesvědčit, aby mu vydal nebezpečné tajemství – oheň. Podle předlohy Rudyarda Kiplinga režíruje Jon Favreau. Datum české premiéry je stanoveno na 21. dubna 2016, datum slovenské premiéry na 14.4. 2016.

Zdroje: Slashfilm, Collider, IGN, Coming Soon, Fandango, Popsugar, Empire

Galerie: 3

Kniha džunglí: Emocionální podívaná aneb jak film vznikal | Fandíme filmu Kniha džunglí: Emocionální podívaná aneb jak film vznikal | Fandíme filmu Kniha džunglí: Emocionální podívaná aneb jak film vznikal | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest