Legenda o Tarzanovi: První trailer plakát a fotky

Legenda o Tarzanovi: První trailer plakát a fotky | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Dlouhovlasý hrdina v bederní roušce se vrací do kin, tentokrát ve výpravném provedení pod vedením režiséra Harryho Pottera.

O Legendě o Tarzanovi se na rozdíl od dalších očekávaných blockbusterů příštího roku zatím prakticky nemluvilo. Teď dorazily první fotky a je třeba říct, že na nich Alexander Skarsgård nevypadá vůbec zle. Se svou štíhlou, vytáhlou figurou je v pralese vskutku impozantní šelmou. Na druhé oficiální fotce je vidět také Margot Robbie v roli Jane. Tu můžete vidět také na fotkách z natáčení, které zachycují ještě Christopha Waltze jako hlavního padoucha, kapitána Leona Roma a Caspera Crumpa jako kapitána Kerchovera. Na plakátě pak Tarzana doprovází jeden z jeho pralesních přátel. Daleko víc toho samozřejmě ukazuje první trailer, který slibuje velkolepé dobrodružství, které míchá tradiční elementy tarzanovských příběhů s moderními hollywoodskými trendy. 

Legenda o Tarzanovi překvapivě není příběhem hrdinova zrodu. Na to, jak malého sirotka vychovaly v džungli opice, se podíváme pouze ve flashbacích. V osmdesátých letech 19. století žije lord Greystoke v Londýně se svojí ženou Jane po boku. Parlament jej ale chce poslat do Konga zpátky, jako svého vyslance. Tarzan nejprve váhá, ale nakonec se do Afriky vypraví. Tam se Jane a staří přátelé ocitnou v nebezpečí a dobrodružství v džungli může začít. Gentleman postupně odhazuje civilizační zvyklosti a na povrch vyplouvají jeho zvířecí instinkty.

Děj se odehrává na pozadí skutečných historických událostí, kdy belgický král Leopold II. udělal z Konga svou kolonii a byl zodpovědný za masovou genocidu, při které zemřely miliony lidí. Režíroval David Yates (Harry Potter 5-8), scénář napsali Stuart Beattie, Craig Brewer, John Collee a Adam Cozad na motivy knížek Edgara Rice Burroughse. Dále hrají Djimon Hounsou jako náčelník Mbonga, Samuel L. Jackson jako skutečně žijící George Washington Williams a Christoph Waltz si zahrál padoucha, belgického kapitána Leona Roma.

Hlavní role hrají zmiňovaní Margot Robbie a Alexander Skarsgård. Jane rozhodně má být hrdinka dnešního standardu, tedy emancipovaná, silná žena, která se o sebe dokáže postarat. S Tarzanem po lidské stránce zachraňují jeden druhého. Na Skarsgårdovi se režisérovi líbí, že je to Švéd žijící v USA, takže je podobně jako lord Greystoke také tak trochu vykořeněný. Navíc je hodně vysoký, takže po čtyřech měsících intenzivního cvičení z něj byl ten správný hrdina ze železa. S chůzí a držení těla šlechtice, který vyrůstal v džungli, mu pomáhal choreograf Wayne McGregor, který obvykle trénuje špičkové baletky.

Důležitou roli hraje také samotná Afrika. Některé záběry vegetace byly pořízeny v Gabonu, jinak ale vedoucí výpravy Stuart Craig (Harry Potter, Tarzan z roku 1984) nechal postavit ve dvou starých hangárech asi 200 metrů dlouhou džungli se stromy, vegetací, tekoucí vodou i horami. Na zelená pozadí se pak doplní další vzdálené obzory. Datum české premiéry je stanoveno 7.7. 2016. Datum slovenské na 30.6. 2016.

Zdroje: Just Jared, USA Today

Galerie: 6

Legenda o Tarzanovi: První trailer plakát a fotky | Fandíme filmu Legenda o Tarzanovi: První trailer plakát a fotky | Fandíme filmu Legenda o Tarzanovi: První trailer plakát a fotky | Fandíme filmu Legenda o Tarzanovi: První trailer plakát a fotky | Fandíme filmu Legenda o Tarzanovi: První trailer plakát a fotky | Fandíme filmu Legenda o Tarzanovi: První trailer plakát a fotky | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest