Batman v Superman: Nové záběry v německém spotu

Batman v Superman: Nové záběry v německém spotu | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 22 obrázků
Možná známe délku filmu, Ben Affleck a Henry Cavill hovoří o svých postavách, Lex Luthor sám o sobě. K tomu nové fotky.

Na Youtube se objevil nový TV spot k filmu Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti. Je sice v němčině a v mizerné kvalitě, avšak pokud se souboje dvou největších superhdinů všech dob nemůžete dočkat, čeká na vás několik nových záběrů. Podle německy hovořících fanoušků v traileru slyšíme:

  • Senátorka: Síla korumpuje. Absolutní síla korumpuje absolutně.
  • Alfred: Čeká vás válka.
  • Bruce: Možná je to ta jediná správná cesta.
  • Lex: Největší souboj gladiátorů v dějinách lidstva. Syn Kryptonu proti netopýrovi z Gothamu.
  • Superman: Nezvedej se. Kdybych chtěl, už bys byl mrtvý.
  • Batman: Je načase, aby ses naučil, co to znamená být člověk.

Samozřejmě se nemusíte bát, že bychom pro vás měli jen jedno rozmazané video. V průběhu celého článku najdete také několik vtipných gifů, které připravil režisér Zack Snyder na počest premiéry Star Wars: Síla se probouzí. Dále pro vás máme v galerii nové fotky Lexe Luthora (Jesse Eisenberg), několik časopiseckých obálek a fotky detailních figurek, na kterých si zblízka můžete prohlédnout Supermanův (Henry Cavill) a Batmanův (Ben Affleck) kostým.

Také jsme se dozvěděli, že Warner (přinejmenším v USA) zvažuje, zda nevyužít toho, že se díky Tarantinově westernu Osm hrozných dostaly do několika desítek kin 70mm projektory. Batman v Superman se natáčel na analogové kamery a část dokonce na 65mm kamery IMAX, takže by se ve zmíněných kinech dal film promítat v jeho celé kráse, podobně jako když například několik desítek kin IMAX promítalo v ultimátní podobě Nolanova Temného rytíře. A pozor, podle německých prodejců vstupenek by údajně Batman v Superman měl mít 151 minut!

A co dál? Matt Damon tvrdí, že jeho dobrý kamarád Ben Affleck viděl hrubý sestřih filmu a byl s ním velice spokojený. Sám Affleck prozradil několik drobností o BvS v rámci francouzského interview. Nový Batman je starší muž, blíží se konec svojí superhrdinské kariéry. Supermana považuje za hrozbu pro celé lidstvo a věří tomu, že souboj s mimozemšťanem dá jeho životu smysl, že zničení Supermana bude jeho celoživotním odkazem.

Zatímco předchozí verze Batmana často jednoduše hledaly spravedlnost, úsudek toho současného je zatemněný frustrací, hořkostí a hněvem. Jako Bruce Wayne žije opravdu naplno život milionářského playboye. Dvoří se mnoha ženám, vymetá večírky a kupuje drahá auta. Doufá, že se mu tak podaří zaplnit prázdnotu v jeho duši. Kdo vyhraje souboj Batmana se Supermanem? To podle Afflecka není tak jednoduché. Žádný jednoznačný vítěz neexistuje. Benovi se líbí myšlenka, že zvítězí pravda. 

Vyzpovídán byl také Henry Cavill, představitel Supermana. Ten uvedl, že tenhle film nebude o Supermanově dalším vývoji, ale spíš o tom, jak mimozemského nadčlověka vnímá svět (a především Batman). Cavillův Clark Kent se snaží být co nejmenší a co nejméně nápadný. Určitě se nesnaží nějak přehnaně předstírat, že je nešika, protože to by na sebe brzy pozornost začal přitahovat. A to Clark rozhodně nemůže potřebovat, když jeho jedinou maskou jsou brýle. Spoléhá především na to, že by nikdo neuvěřil tomu, že by jemný Clark mohl být tvrdý Superman.

V magazínu Wired vyšlo také fiktivní interviewLexem Luthorem (v minulosti jsme tu už jedno takové měli v časopisu Fortune). Lex (ve filmu jej hraje Jesse Eisenberg) v rozhovoru působí jako prudce inteligentní muž, který si nenechá mluvit do svého vidění světa, je si vědom svojí výjimečnosti a není zvědavý na hlupáky a plané řeči. Pro leckoho může být arogantní a sebestředný. Fiktivnímu reportérovi říká, že chce svět zanechat v lepším stavu a bezpečnější pro další generace. Současný svět je vážně ohrožený a chlápek v netopýří masce jej určitě nespasí. Na darebáky s nožem možná jeho chrchlání a schovávání ve stínech bude stačit, ale dnešní svět je mnohem dál a je třeba se probudit do reality.

Superman? Dávejme si pozor, koho označujeme slovem „super“, zvlášť když to ani není „man“ – člověk. Vládní a soukromý sektor musí spolupracovat na vývinu obranných technologií příští generace, které svět dokážou ochránit a Lex je připravený jednat, ať už s vládou, A.R.G.U.S.em nebo kýmkoliv, kdo má nadpřirozené hrozby na starosti. (Připomínáme, že A.R.G.U.S. je organizace zodpovědná za ochranu USA před nadlidskými hrozbami, se kterou se potkáme především ve filmu Suicide Squad).

K fiktivnímu interview byla přiložená také grafika, která zmiňovala několik mocných obchodních korporací. Lexcorp a Wayne Enterprises asi není potřeba nikomu představovat. Ale jsou tu další: Kord Industries jsou v komiksech firma vedená Tedem Kordem, což je alter ego superhrdiny Blue Beetla. Už dříve se objevily spekulace o tom, že by jeho dobrodružství mohla být zfilmována. Stagg Enterprises jsou firma, která je v komiksech zodpovědná za vznik hrdiny Metamorpha. Queen Industries patří v komiksech Oliverovi Queenovi, alias Green Arrowovi. Zatím se neobjevila jediná zmínka o tom, že by se populární hrdina měl ve filmovém světě DC komiksu objevit, avšak pokud budeme brát tyto přidružené propagační materiály jako bernou minci, pak Arrow už někde ve filmovém světě nejspíš dávno operuje, protože podle zveřejněné grafiky je ředitel Queen Industries „často k nezastižení“. Nejdivnější je ze zmíněných společností Geschäft Krieg. V komiksech žádná taková společnost není. Teoreticky by mohlo jít na odkaz na doktora Alistaira Kriega, který v supermanovském seriálu Smallville byl zodpovědný za stvoření superhrdiny Cyborga. Ale možná jde také o zcela smyšlené jméno.

Rázný maskovaný mstitel z Gothamu nedokáže nechat metropolisského novodobého spasitele bez povšimnutí a nekontrolovatelnému superhrdinovi s božskými schopnostmi se postaví. Zatímco spolu ale Batman se Supermanem vedou válku a svět se snaží rozhodnout, jaké hrdiny vlastně potřebuje, objeví se nová hrozba, která vystaví lidstvo většímu nebezpečí, než cokoliv předtím. Batmana ztvárnil Ben Affleck, Supermana Henry Cavill. Dále hrají Gal Gadot, Jesse Eisenberg, Amy Adams, Diane Lane, Jeremy Irons, Laurence Fishburne, Jason Momoa, Ray Fisher, Tao Okamoto, Scoot McNairy, Callan Mulvey, Jena Malone nebo Holly Hunter. Režíruje Zack Snyder, podle scénáře Davida S. Goyera a Chrise Terria. Datum české premiéry je stanoveno na 24.3. 2016.

Zdroje: Toy People, Coming Soon, Variety, Batman News, THR, SHH, DC Comics Movie

Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti

20.03.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 23

Batman v Superman: Nové záběry v německém spotu | Fandíme filmu Batman v Superman: Nové záběry v německém spotu | Fandíme filmu Batman v Superman: Nové záběry v německém spotu | Fandíme filmu Batman v Superman: Nové záběry v německém spotu | Fandíme filmu Batman v Superman: Nové záběry v německém spotu | Fandíme filmu Batman v Superman: Nové záběry v německém spotu | Fandíme filmu Batman v Superman: Nové záběry v německém spotu | Fandíme filmu Batman v Superman: Nové záběry v německém spotu | Fandíme filmu Batman v Superman: Nové záběry v německém spotu | Fandíme filmu Batman v Superman: Nové záběry v německém spotu | Fandíme filmu Batman v Superman: Nové záběry v německém spotu | Fandíme filmu Batman v Superman: Nové záběry v německém spotu | Fandíme filmu Batman v Superman: Nové záběry v německém spotu | Fandíme filmu Batman v Superman: Nové záběry v německém spotu | Fandíme filmu Batman v Superman: Nové záběry v německém spotu | Fandíme filmu Batman v Superman: Nové záběry v německém spotu | Fandíme filmu Batman v Superman: Nové záběry v německém spotu | Fandíme filmu Batman v Superman: Nové záběry v německém spotu | Fandíme filmu Batman v Superman: Nové záběry v německém spotu | Fandíme filmu Batman v Superman: Nové záběry v německém spotu | Fandíme filmu Batman v Superman: Nové záběry v německém spotu | Fandíme filmu Batman v Superman: Nové záběry v německém spotu | Fandíme filmu Batman v Superman: Nové záběry v německém spotu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest