Bohové Egypta: Druhý trailer je..."umírněný"

Bohové Egypta: Druhý trailer je..."umírněný" | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Filmaři a studio sklízejí kritiku za vybělené Egypťany a k videu přidáváme nový plakát.

První upoutávka na Bohy Egypta (Gods of Egypt) byla hodně utržená ze řetězu. Režisér Alex Proyas nás vzal s sebou na slušný drogový trip a spousta diváků nevěděla, co si vlastně o duhovém traileru má myslet. Teď je tu nové video, které viditelně dělá všechno proto, aby působilo co možná nejstřídmějším dojmem. Střih se maličko uklidnil, skladba záběrů se snaží držet (alespoň trochu) dál od nadpřirozena a navodit dojem, že jsme v antickém Egyptě, nikoliv v počítačové říši fantazie. Dokonce přibyl hlas „seriózního vypravěče“. Jenže pořád je pod tou vší snahou vidět, že film opravdu bude hodně odvázaný a bude jen na divácích, jestli takový styl přijmou. Nebo vlastně spíš na Proyasovi, jestli se mu jej podařilo zpracovat dostatečně pevnou rukou. Protože pevné vedené, to podobně šílené podání potřebuje nejvíc, jinak hrozí, že se hodně rychle promění v změť bez hlavy a paty.

Bohy Egypta také postihla stejná kritika, jako rok starý Exodus: Bohy a krále od Ridleyho Scotta. I aktuálnímu snímku je vyčítáno, že pseudohistorické osoby z oblasti Egypta hrají samí běloši. Režisér Proyas i studio Lionsgate už se za to veřejně omluvili. Považují to za politováníhodné a u příštího projektu se studio určitě pokusí lépe reflektovat a respektovat různorodost svého publika. Pod videem na vás ještě v galerii čeká několik variant nového plakátu.

Akční dobrodružství inspirované klasickou egyptskou mytologií slibuje magii, monstra, bohy a šílenství, které vládnou v palácích a pyramidách v údolí řeky Nilu. Zatímco osud lidstva visí na vlásku, vydává se nečekaný hrdina na strhující výpravu za záchranou světa a jeho pravé lásky. Set (Gerard Butler), nemilosrdný bůh temnoty, si uzurpuje egyptský trůn a uvrhl kdysi mírumilovnou a prosperující říši do sváru a chaosu. Setově kruté nadvládě vzdoruje jen hrstka hrdinných rebelů, a tak Bek (Brenton Thwaites), smělý a vzdorovitý smrtelník vyhledá pomoc mocného boha Horuse (Nikolaj Coster-Waldau) a nečekaně proti zlému pánovi spojí síly. Dechberoucí boj proti Setovi a jeho poskokům je zavede do záhrobí i na nebesa a jak bohy tak smrtelníky čeká těžká zkouška. Jedině když prokážou odvahu a budou ochotní se obětovat, budou mít šanci v mít šanci obstát v spektakulární závěrečné konfrontaci.

Dále hrají Courtney Eaton, Elodie Yung, Abbey Lee, Chadwick Boseman a Geoffrey Rush. Scénář napsali společně s Proyasem Matt Sazama, Burk Sharpless. Datum české i slovenské premiéry je stanoveno na 25.2. 2016.

Bohové Egypta

24.02.2016 | USA, Austrálie
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 3

Bohové Egypta: Druhý trailer je..."umírněný" | Fandíme filmu Bohové Egypta: Druhý trailer je..."umírněný" | Fandíme filmu Bohové Egypta: Druhý trailer je..."umírněný" | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest