Box Office: Utopené miliony

Box Office: Utopené miliony | Fandíme filmu
Jestli nemáte Titanic nebo Jacka Sparrowa, na moře se nevydávejte.

Naposledy jedničkou víkendu označujeme Hunger Games: Síla vzdoru 2. část. Jejich 11,3 miliony a celkových 565 milionů ze světa je skvělý, ale v rámci série nejhorší výsledek. Navíc se nedá říct, že by byl prosinec doposud dravé konkurenční prostředí. Však se podívejme na další filmy.

Dvojkou víkendu je totiž V srdci moře, ve kterém Ron Howard představuje zrození legendy o Bílé velrybě. Film byl přesunut z března tohoto roku, kdy ho nahradil Noční běžec s Liamem Neesonem. Osud tomu chtěl tak, že oba filmy startují s 11 miliony dolary, ale mají padesáti a stamilionový rozpočet. V srdci moře určitě vypadá skvostně na velkých plátnech a diváci se na něj od počátku roku bezpochyby těšili, ale tohle datum tedy Warnerům pořádně uklouzlo. A teď nemluvíme jenom o Hvězdných válkách, jejichž stín je znát vlastně celý prosinec, ale o tunách malých oscarovek a další tuně prosincových filmů, mezi kterými bude námořnické drama, které si většina Američanů spojí s úmornou povinnou četbou, těžko konkurovat. Celosvětově je zatím sečteno 50 milionů dolarů.

Po třetím týdnu a čerstvých 10,5 milionech je asi konečně čas přiznat, že Hodný dinosaur není pro Pixar nic jiného, než propadák. Hraje se jako slabé animáky od DreamWorks a vyjma celkem slibné premiéry to není a nebude s tržbami žádné terno. Film měl čas nějakým způsobem ustálit svoji výdrž, ale i celosvětových 167 milionů je částka, o které jsme měli slyšet už tak před deseti dny. Creed, to je jiná. Tady mluvíme o kovaném hitu, který ohrožuje pouze ztráta projekcí a přehlédnutí od Akademiků v herecké kategorii. Aktuálně 10 milionů k 80 mega v Americe (84 celosvětově).

Speciální vánoční odstavec věnujeme Krampusovi a The Night Before. Čertovský horor se kupodivu udržel a sváteční hit z něj asi bude. Ztráta poloviny diváků je tak na hraně, abychom filmu prorokovali bezproblémový prosinec, ale dalších 8 milionů je přesto jistých ke dvacítce z minulého týdne. Celosvětově to pak dělá 36 milionů. Komedie The Night Before s aktuálními 4 miliony odstartovala preventivně už v listopadu, ale jak je zvykem s blížícími se svátky, propady diváků se snižují a pokud si snímek udrží projekce, může dosavadních 38 milionů narůst ještě o pár čísel. Celosvětově jsme na 40 milionech.

Kdo tento víkend udělal pořádnou díru do světa, byli bankéři. Paramount se rozhodl, že na poslední chvíli přihodí do oscarového kotlíku film Sázka na nejistotu o finanční krizi z let 2007-2010, který se pyšní velkými jmény Carell, Pitt, Gosling a Bale. Na rovinu, s takovýmhle ansámblem to byla sázka na jistotu, která z osmi kin vymlátila 720 000 dolarů - tedy druhou nejlepší tržbu limitovaného nasazení tohoto roku. Všichni samozřejmě krotí své predikce, protože nejlepší tržbu limitovaného nasazení měl letos Steve Jobs a všichni víme, jak zle to s ním dopadlo v širokém nasazení. Podmínky jsou stejné (skvělé řemeslo, parádní herecké výkony, informativní i zábavný příběh), tak snad se za dva týdny udá nějaký vánoční zázrak a Sázka na nejistotu prorazí.

Příští týden budou kina pro všechny. Děcka si můžou zazpívat u dalšího Alvina a Chipmunků, nejen pro dámy tu budou Sisters s duem Poehler/Fey a k návštěvě kina se vás pokusí přesvědčit i J.J. Abrams s nějakými Hvězdnými válkami či co.

Zdroj: Forbes

Sázka na nejistotu

12.11.2015 | USA
Komedie, Drama, Životopisný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest