Box Office: Po čertech dobrý víkend

Box Office: Po čertech dobrý víkend | Fandíme filmu
Američany na Mikuláše okouzlil obyčejný čert.

Jedničkou víkendu jsou znovu Hunger Games: Síla vzdoru 2. část. Film má ve třetím týdnu 18,6 milionů a v celosvětovém souhrnu 523 mega. Čísla jsou to velká, ale pořád o nějakých 15 procent slabší ve srovnání s předchozím dílem. Po 15,5 milionech mají jak Hodný dinosaurus, tak Creed. Pokračování Rockyho může být za takové číslo rádo, film je miláčkem diváků a má už na kontě 65 milionů (70 celosvětově). Pro režiséra Ryana Cooglera jde o další šanci na oscarovou nominaci, která byla věštěna už jeho debutu Fruitvale Station (nakonec to nevyšlo). Pracovní odměna pak pro něj zřejmě míří od Marvelu s nabídkou režie Black Panthera. Naopak pro Hodného dinosaura je 15 milionů hodně problematická tržba, která absolutně neodpovídá pixarovce promítané týden po Dni díkůvzdání. Film se propadl o 60 procent, což je takový sešup, jaký nezažívají ani slabší animáky od DreamWorks. Celosvětově to zatím dělá jen 131 milionů.

Velice dobře si vedla jediná velká premiéra tohoto víkendu, netradiční vánoční horor Krampus. Tahle mýtická postava od sousedů z Rakouska nás asi nijak výrazně nepřekvapí, Američané ale po filmu skočili celkem v hojných počtech. Úvodních 16 milionů trochu zatížila nedůvěra studia Universal v celý projekt. Trailery byly dobré, námět je jednoduchý a netradiční, film je kvalitní, přesto padlo na Krampuse recenzentské embargo a celý týden tak bylo ticho, zatímco se mohlo už dávno budovat na pozitivních ohlasech. Na tohle všechno je už ale pozdě, takže je lepší vyhlížet, jak se film bude držet. Horory nejsou obecně velké trvalky, Krampus by ale spíše měl hrát na vánoční notu a stát se novou sváteční klasikou pro nepohádkové typy. I lehce nadprůměrnější zájem by mohl film dostat až na 40 milionů, a to se povedlo jen několika vánočním filmům, které byly nasazeny v prosinci. Celosvětově už je v prasátku přes 19 milionů.

Zbytek článku nám zaplní malé novinky. O Matce Tereze pojednává nehezky hodnocený film The Letters. Z devítistovky kin jen nuzných 800 000 dolarů. Žádný zázrak. To samé platí i o dramatu Chi-Raq, převyprávěním antické komedie Lysistrata přenesené režisérem Spikem Lee do černošského chicagského ghetta. Jediná výrazná šuškanda, která film potkala, přišla od kritiků, kteří se pobuřovali na trivializací problematiky války gangů, film ale neviděli a Spike Lee jim tak musel speciálně sdělit, že jde o satiru. Z třístovky kin padl 1,2 milion dolarů, hlavní platformou by ale měl být Amazon, kam film zamíří hned poté a odkud byl finacován.

Ani další odstavec nenabídne kdovíjaké tržby. Italské Mládí v našich kinech určitě ještě najdete, do Ameriky zamířilo až teď a ze čtyř kin se vrátilo jen 80 000 dolarů. I další adaptace Macbetha, tentokrát s duem Fassbender/Cottilard, nenalákala moc diváků. Z pěti kin padlo jen 67 000 dolarů, u tohoto filmu ale alespoň víme, že 6 milionů má už z mezinárodních trhů. V zahraničí, konkrétně na asijských trzích, startuje i akčňák Bod zlomu. Z Číny, odkud byl film i spolufinancován, zatím přichází jen slabých 12 milionů. Film tam odstartoval na druhé příčce za Marťanem a podle docela slabých recenzí (film napsal patlal Kurt Wimmer) asi nebude zářit ani ve Státech.

Příští týden nás bude čekat pouze V srdci moře od Rona Howarda. Film také začal přednostně v 38 zahraničních teritoriích, odkud přiteklo 17 milionů. Uvidíme, jestli bude průměrně hodnocené námořnické drama inspirované příběhem Bílé velryby nějak výrazně zajímat diváky, nebo všichni šetří na Hvězdné války.

Zdroj: Forbes

Creed

25.11.2015 | USA
Drama, Sportovní
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest