Téma: Od Lucase až ke Star Wars: Síla se probouzí

Téma: Od Lucase až ke Star Wars: Síla se probouzí | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Důkladný souhrn veškerých podrobností o tom, jak George Lucas plánoval budoucnost, jak se Star Wars vzdal, jak je převzal J.J. Abrams a co se s nimi rozhodl provést.
  1. Kapitola č.1
  2. Otec George Lucas
  3. Nová éra s Walten Disneym
  4. J.J. Abrams - zázračný synek
  5. Problémy
  6. Lawrence Kasdan - duše starých pořádků
  7. Odmítnutí i přijetí odkazu George Lucase
  8. Nástrahy a povinnosti Epizody VII
  9. Je hotovo!

Je hotovo!

Natáčelo se od března 2014 do listopadu 2014 a v samostatných článcích se podíváme na zápletku filmu, jeho postavy i proces samotného natáčení a příprav vizuální stránky. Teď ale vzhůru k blížící se premiéře! Definitivní podoba filmu byla ustálena 3.11. 2015 v půl třetí v noci. J.J. potřeboval dokončit už jen vzhled několika trikových sekvencí, několik zvukových efektů a finální verzi hudebního doprovodu. To vše se řešilo v následujícím měsíci, který zbýval do vlastní premiéry.

Ta oficiálně proběhne 14.12. v Los Angeles a je docela dobře možné, že ani kritici film neuvidí dřív, protože režisér úzkostlivě střeží detaily děje, aby diváci byli v kinech překvapení. Kopie Epizody VII dokonce ani nebyly rozeslané nejrůznějším akademiím, které rozhodují o filmových cenách. Star Wars se raději jakýchkoliv cen předem vzdají, než aby ohrozily zážitek fanoušků. Některé hlasující komise tak jen kvůli Hvězdným válkám odložily své oficiální uzávěrky.

Definitivní sestřih filmu má 136 minut a o konečné podobě filmu měl právo rozhodnout sám J.J. Abrams. Režisér přesto připouští, že kdyby Disney chtěl, využije šikovných kliček ve smlouvě a stejně si nakonec udělá všechno po svém. Ale Disney nechtěl. Vedení firmy vložilo naprostou důvěru v něj a především ve zkušenou producentku Kathleen Kennedy a nechalo filmařům naprosto volné ruce. Takže když letos v létě J.J. šéfům studia ukazoval nedokončený sestřih filmu, třásla se mu kolena. Když jej Alan Horn, Bob Iger a Alan Bergman pochválili, spadl mu obrovský kámen ze srdce.

A tím chvála ani zdaleka neskončila. Steven Spielberg film viděl přinejmenším třikrát a bude to podle něj komerčně nejúspěšnější film v dějinách. Chválou samozřejmě nešetří jednotliví herci – přinejmenším Harrison Ford, Carrie Fisher, Daisy Ridley a John BoyegaEpizodu VII viděli a všichni ji chválí. A nepřekvapí ani chvála spoluscenáristy Lawrence Kasdana. Ten film viděl už asi šestkrát nebo sedmkrát a domnívá se, že je to velká zábava, kterou Abrams s přehledem zmáknul. Kdo ke snímku nepřistupuje nějak apriori negativně, ten prostě nemůže být zklamaný. A podle Kathleen Kennedy se film líbil i Georgi Lucasovi, který se příští týden chystá na repete na slavnostní premiéře. Tak snad, když byl film dost dobrý pro něj, bude se líbit i nám, fanouškům!

Upoutávka na příští část našeho seriálu velkých článků o Star Wars:

« Předchozí kapitola

Galerie: 8

Téma: Od Lucase až ke Star Wars: Síla se probouzí | Fandíme filmu Téma: Od Lucase až ke Star Wars: Síla se probouzí | Fandíme filmu Téma: Od Lucase až ke Star Wars: Síla se probouzí | Fandíme filmu Téma: Od Lucase až ke Star Wars: Síla se probouzí | Fandíme filmu Téma: Od Lucase až ke Star Wars: Síla se probouzí | Fandíme filmu Téma: Od Lucase až ke Star Wars: Síla se probouzí | Fandíme filmu Téma: Od Lucase až ke Star Wars: Síla se probouzí | Fandíme filmu Téma: Od Lucase až ke Star Wars: Síla se probouzí | Fandíme filmu
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest