Téma: Od Lucase až ke Star Wars: Síla se probouzí

Téma: Od Lucase až ke Star Wars: Síla se probouzí | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Důkladný souhrn veškerých podrobností o tom, jak George Lucas plánoval budoucnost, jak se Star Wars vzdal, jak je převzal J.J. Abrams a co se s nimi rozhodl provést.
  1. Kapitola č.1
  2. Otec George Lucas
  3. Nová éra s Walten Disneym
  4. J.J. Abrams - zázračný synek
  5. Problémy
  6. Lawrence Kasdan - duše starých pořádků
  7. Odmítnutí i přijetí odkazu George Lucase
  8. Nástrahy a povinnosti Epizody VII
  9. Je hotovo!

Lawrence Kasdan - duše starých pořádků

Kasdan se původně ke Star Wars vůbec vracet nechtěl. Kennedy jej ale přesvědčila, aby se sešel s ní a s Lucasem a nabídla mu celou řadu nápadů na budoucí filmy, se kterými George přišel. Kasdanovi se zalíbila myšlenka samostatného spin-offu s Hanem Solem (jeho nejoblíbenější postavou), a tak na nabídku nakonec kývl. Začal připravovat Hana Sola a jako konzultant pomáhal s budováním celé budoucnosti Star Wars a radil Michaelu Arndtovi.

Jenže najednou Arndt hodil zpátečku a Kasdanovi spadla chystaná Epizoda VII do klína stejně nečekaně, jako před lety Impérium vrací úder. To původně psal Leight Brackett, jenže po dokončení prvního nástřelu nečekaně zemřel. V psaní scénáře měl pokračovat sám Lucas, ale pořád to nebylo to pravé ořechové. V Británii už se stavěly kulisy, točit se mělo co nevidět a scénář bylo potřeba dokončit. Kasdan zrovna dodělal Dobyvatele ztracené archy, a tak jej Lucas pověřil sepsáním Impéria. A to ještě před tím, než si vůbec Dobyvatele přečetl. Kasdan u Impéria setrval a společně s režisérem Irvinem Kershnerem jej dokončil za šest týdnů.

Dodnes je film obecně považován za nejlepší díl Star Wars. Kasdan přesto skromně tvrdí, že Impérium má výhodu v tom, že je postavené jako druhý akt klasického dramatu o třech aktech. Všechno směřuje k ohromné tragédii a na konci aktu je všechno ve vzduchu a zatím není zřejmé, jestli to s hrdiny dobře dopadne. Třetí akt (v tomhle případě Návrat Jediů) musí všechno dovést do zdárného konce a to už nikdy není tak šťavnaté.

Kasdan si s Abramsem naštěstí rozuměl už během doby, kdy scénář ještě psal oficiálně Arndt. J.J. s Georgem si podle Lawrence nejsou příliš podobní, ale oba jsou to zábavní a geniální muži. Naladění na stejnou vlnu se oba noví scenáristé dlouze procházeli ulicemi Santa Moniky, New Yorku, Paříže i Londýna a společně na mobil namluvili základ pro budoucí scénář. Spolupráce byla nesmírně vzrušující a hotovo měli asi za šest týdnů. Scénář se pak dolaďoval ještě dva roky. Během samotného natáčení i ve střižně se pořád prováděly drobné úpravy, až do naprostého konce. Jednotlivé změny ovlivňovala neustále i okolní realita. Zajímavý nápad výtvarníků pomohl nasměrovat děj určitým směrem, zraněná noha Harrisona Forda dala čas na další pilování scén s Hanem Solem a tak dále.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »

Galerie: 8

Téma: Od Lucase až ke Star Wars: Síla se probouzí | Fandíme filmu Téma: Od Lucase až ke Star Wars: Síla se probouzí | Fandíme filmu Téma: Od Lucase až ke Star Wars: Síla se probouzí | Fandíme filmu Téma: Od Lucase až ke Star Wars: Síla se probouzí | Fandíme filmu Téma: Od Lucase až ke Star Wars: Síla se probouzí | Fandíme filmu Téma: Od Lucase až ke Star Wars: Síla se probouzí | Fandíme filmu Téma: Od Lucase až ke Star Wars: Síla se probouzí | Fandíme filmu Téma: Od Lucase až ke Star Wars: Síla se probouzí | Fandíme filmu
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest