Batman v Superman nese na zádech tíhu celého DC universe

Batman v Superman nese na zádech tíhu celého DC universe | Fandíme filmu
Režisér Zack Snyder a Batmanův představitel Ben Affleck přibližují, co je na snímku tak klíčového pro další budoucnost komiksových filmů studia Warner.

Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti je v řadě ohledů naprosto klíčový film, který bude rozhodovat o mnohém. Představitel Batmana Ben Affleck dokonce v rozhovoru řekl, že by „kecal sra*ky“, kdyby se snažil tvrdit, že tomu tak není. Svým způsobem Afflecka rozčiluje, jak si dnešní doba žádá okamžitý bombastický úspěch a cokoliv jiného je automaticky považováno za nezdar. Média okamžitě do všeho začnou šťourat a všechno se zveličuje. Nicméně Batman v Superman prostě je pod tlakem a pokud si nepovede dobře, bude to obrovské zklamání a nemalý problém.

Ve filmu se poprvé v hrané podobě sejdou Batman se Supermanem, dva vůbec nejslavnější superhrdinové. Poprvé budou v rámci hraných celovečerních filmů pro kina představeni Wonder Woman, Aquaman a možná i Flash. A jak zdůrazňuje režisér a producent Zack Snyder v nedávném interview, snahou všech zapojených filmařů je směřovat ke kolosální týmovce Justice League, ale také jednotlivé hrdiny uvést v jejich samostatných filmech.

Affleck správně poznamenává, že svět DC komiksu je pořád ještě pole neorané a je vyloženě zralý k tomu, aby z něj studio Warner začalo co nejdřív sklízet. Jednotlivé značky mají svou sílu a v kategorii těch nejdražších mega-blockbusterů o ně Warner opírá značnou část svého portfolia. To znamená, že pokud by Batman v Superman z jakéhokoliv důvodu výrazněji zklamalo, ať už po stránce kritického přijetí nebo tržeb, začne aktuální plán studia nabírat poměrně vážné trhliny. Co by znamenalo pro fanoušky? V takové situaci by se mohlo začít minimálně šoupat daty premiér, ale také by se mohly přepisovat scénáře, rušit samostatné filmy některých konkrétních hrdinů nebo by rovnou mohl být přehodnocen plán na vybudování provázaného světa komiksových postav od nakladatelství DC Comics.

Ale Batman v Superman prostě neuspět nemůže, že ne?

Zdroje: Variety, 411 Mania

Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti

20.03.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest