10 nejlépe placených hereček roku 2015

10 nejlépe placených hereček roku 2015 | Fandíme filmu
Jennifer Lawrence slízává dolarovou smetanu z Hunger Games a ráchat se v ní bude jak kačer Skrblík ještě příští rok. Které další herečky letos vydělaly miliony?

Zatímco mužský žebříček nejlépe vydělávajících herců doznal díky globálnímu rozsahu značných změn, tak u opačného pohlaví stále jednoznačně kralují hollywoodské herečky. Osazenstvo zůstává až na drobné výkyvy víceméně stejné. Podobně jako se nemění značná disproporce v příjmech na hlavu, které jsou stále značně vyšší u mužských kolegů. Pojďme se tedy podívat, kdo si za uplynulé období nejvíce polepšil. Žebříček sleduje data v období od června 2014 do června 2015 a udává hrubé příjmy, předtím, než herečky odečtou všechny daně a náklady na manažerský tým, který jim královské výplaty dojednal.

1. Jennifer Lawrence ($52 milionů) se poprvé za svou kariéru dostala až na úplný vrchol. Poděkovat za to může úspěšné značce Hunger Games, která je z finančního hlediska jednou z nejúspěšnějších filmových ság posledních let a Jennifer od ní dostává tučná procenta ze zisku. Za chystaný snímek Joy ji čeká dalších 15 milionů. Mimo stříbrná plátna se stala tváří prestižní značky Dior. Jennifer pokořila loňský rekord Sandry Bullock (51 milionů)

2. Scarlett Johansson ($35,5 milionů) zazářila v poslední době hned dvakrát. Poprvé jako členka slovutných Avengers a podruhé v akčním hitu Lucy, který celosvětově utržil více než 450 miliónů dolarů. Významnou finanční injekci je také kontrakt s módním domem Dolce & Gabbana a sodovkovými mašinkami Sodastream. U hollywoodských velkofilmů už nejde pod deset milionů dolarů a za chystaného Ghost in the Shell ji čeká dokonce 17,5 milionu.

3. Melissa McCarthy ($23 milionů) a její bronzová pozice může být pro někoho z našich končin docela překvapením, ale v zámoří se jedná o velmi populární komediální herečku. Její poslední dva filmy Tammy a Špión souhrnně utržily přes 330 miliónů dolarů a Melissa dostala hezky zaplaceno. K tomu rozjela vlastní řadu módního oblečení pro zákaznice s nadměrnou velikostí.

4. Bingbing Fan ($21 milionů) je jedinou ne-hollywoodskou herečkou v elitní desítce. Čínskou rodačku si můžete pamatovat z posledního dílu série X-Men s podtitulem Days of Future Past. Jinak brázdí spíše v asijských vodách, kde mimo jiné podepsala lukrativní kontrakty s L´Oreal nebo Chopard.

5. Jennifer Aniston ($16 milionů) je jednou ze stálic každoročně vydávaného žebříčku. Nicméně oproti většině svých kolegyň je v trochu jiné pozici, protože většinu jejích příjmů netvoří filmový honorář, ale reklama. A to přesto, že se v posledním roce objevila např. v Šéfech na zabití 2 nebo dramatu Cake. Největší příjmy má z propagace výrobků firem Aveeno, SmartWater a Living Proof.

6. Julia Roberts ($16 milionů) je v žebříčku stejně jako Jennifer Aniston z velké části díky lukrativním smlouvám s prestižními módními značkami, konkrétně s Lancome, Givenchy a Calzedonia. Letos bude k vidění pouze v thrilleru Tajemství jejich očí

7.  Angelina Jolie ($15 milionů) se pomalu ale jistě začíná stěhovat za kameru a psací stůl. Její fanoušci se ovšem ještě letos mohou těšit na drama U moře, kde se objeví po boku svého manžela Brada Pitta. Oscarová ikona je také velmi aktivní v boji za lidská práva, kde spolupracuje s OSN na řešení uprchlické krize. Největší příjmy jí přinesly Maleficent (podíl na tržbách) a Nezlomný (režie, produkce).

8. Reese Witherspoon ($15 milionů) se v poslední době vrhla na spoluprodukování filmů a mezi první výsledky patří excelentní drama Zmizelá nebo dobrodružná výprava napříč pohořím Severní Ameriky s názvem Divočina, za které si samotná Reese vysloužila oscarovou nominaci.

9. Anne Hathaway ($12 milionů) se úspěšně probojovala do letošního žebříčku především svou rolí v animáku Rio 2. Na sympatickou hnědovlásku se můžeme v nejbližší době těšit v pokračování Alenky v říši divů od Tima Burtona.

10. Kristen Stewart (12 milionů $) pracuje opravdu tvrdě na tom, aby byla vnímána svými kolegy a širokou veřejností jako seriózní herečka. K tomu udělala první kroky ve vysoce oceňovaném dramatu Pořád jsem to já nebo loňském festivalovém hitu Sils Maria. Nejvíc peněz jí v poslední době dorazilo z akční komedie American Ultra.

Pokud jste zvědaví, jak se vedlo dalším herečkám, koukněte se přímo na Forbes, kde žebříček pokračuje až do 18. místa.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest