Box Office: Bond nebo Brangelina?

Box Office: Bond nebo Brangelina? | Fandíme filmu
Spectre překvapuje i samotné studio Sony. Jak si bondovka vede v porovnání se svými sourozenci?

Druhý týden bondovky Spectre přináší studiu Sony lepší zprávy, než ve které doufalo. Film totiž ztratil jenom 50 procent diváků a končí tak s 35 miliony dolary. Co to znamená? Tak především má Spectre ze všech posledních tří bondovek nejlepší druhý víkend, ačkoli ho od prvního propadu Skyfallu dělí jen tři procenta. V Americe je teď film na 130 milionech a až na pár výjimek (X-Men Origins: Wolverine, Simpsonovi ve filmu) nenajdete moc filmů, které by během deseti dnů překročily stovku z Ameriky a neskončily tam nakonec s úhrnnou tržbou nižší než 200 mega. Spectre poctivě kopíruje třeba takové Bourneovo ultimátum, které končilo ve Státech s 225 miliony. Sony tvrdí, že počítají s půl miliardou celosvětově. Tu ale film překonal už teď (celkem 543 milionů) a opravdu brzy půjde přes 586 milionů Quantum of Solace a 599 milionů Casina Royale. A co potom? Miliarda Skyfallu je daleko, ale v určitém ohrožení by přeci jen být mohla.

Mezi podzimní animáky se těžko vměstnávají Peanuts ve filmu s 24 miliony při šestačtyřicetiprocentním propadu. V porovnání s Raubířem Ralphem (-33%) nebo Velkou šestkou (-38%) jejich druhý týden dost zaostává a velká zkouška je teprve čeká, protože za dva týdny dorazí Hodný dinosaur od Pixaru. Celosvětově je film na 90 milionech, z čehož 82 je amerických.

Ze tří novinek si nejlépe vedly Trable o Vánocích. Jde o další z filmů podle osvědčeného modelu "členové široké rodiny, které hrají velké a menší hvězdy, se sejdou při unikátní příležitosti a ve výsledku se zhádají". Blízko od sebe, Co by kdyby a teď Trable o Vánocích. Film se natočil za 17 milionů a premiéra 8,4 milionů je zhruba to, co bylo potřeba. Nejlepší cesta napříč kiny by mohla dát filmu až 40 milionů z Ameriky, realisticky to ale bude spíše nějakých 25 mega.

O uvězněných hornících z Chile je drama The 33. Antonio Banderas coby jeden z představitelů se snažil film propagovat co se dalo, ale upřímně neměl tenhle film ve Státech moc šancí, navíc pokud byl zasypán množstvím negativních recenzí. Premiéra je tedy jen 5,8 milionů, na druhou stranu si film vede velice dobře v různých zemích Latinské Ameriky, odkud už přiteklo necelých 13 milionů.

A jako poslední je All My American, další drama z prostředí amerického fotbalu s Aaronem Eckhartem a žádným jiným dostatečně zvučným jménem. Jde o další z akvizic nového distributora Clarius, který zatím neprorazil s ničím, a All My American není výjimkou, protože utržil jenom 1,4 milion dolarů.

V deseti kinech poté odstartovalo malé drama U moře. Třetí režisérský a druhý plně autorský projekt Angeliny Jolie po V zemi krve a medu je filmem, o kterém se mnoho namluví, ale málokdo ho uvidí. Startuje se totiž jenom s 95 000 dolary. Podobné filmy stojí a padají na recenzích a tenhle kritiky spíše vyprovokoval. Film, ve kterém bohatý pár (Angelina Jolie a Brad Pitt) řeší manželskou krizi ve slunné Francii, se v lepším případě připodobňuje k něčemu, co se tváří jako film Nové vlny 60. let a v tom horším k názorné ukázce problémů prvního světa. Kariéra obou herců na tom samozřejmě nezávisí, naopak byl tenhle projekt od studia spíše odměnou za jejich dobrý filmový i osobní image. Podobně jako Will Smith nechal natočit pro syna Jadena Po zániku Země, stejně tak vzniklo i U moře, tentokrát ale určitě s vidinou, že velké peníze se v něm točit nebudou.

Příští týden se vrátíme k monstrózním tržbám s finále Hunger Games: Síla vzdoru 2. část, zapadnout by neměla ani kriminálka Tajemství jejich očí a komedie The Night Before, ve které se pod taktovkou Jonathana Levina (50/50) znovu sejdou Joseph Gordon-Levitt a Seth Rogen.

Zdroj: Forbes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest