Box Office: Bond a Snoopy konečně míchají pořadím

Box Office: Bond a Snoopy konečně míchají pořadím | Fandíme filmu
Velká trojka předchozích týdnů musí vyklidit pozice osvědčeným jménům.

Nadšené ohlasy na v pořadí čtyřiadvacátou bondovku sice od premiéry v Anglii výrazně ochladly, americké diváky to ale z míry nevyvedlo a nechali v kinech pro Spectre parádních 73 milionů dolarů. To je druhá nejlepší premiéra v celé sérii hned po Skyfallu (90 mil.), se kterým ale není moc vhodné srovnávat, protože měl v roce 2012 hodně unikátní podmínky a jeho konečných 300 milionů z Ameriky bylo v sérii nevídaných - žádná bondovka do té doby nepřekročila metu 170 milionů. Spectre jí zřejmě překročí, ale tak o deset milionů. Výborně si samozřejmě film vedl jak v IMAXech, tak v dalších velkoformátových kinech, která se na konečné tržbě podílela 23 procenty. Celosvětově je Bondovka na 296 milionech a 55. výročí v roce 2017 tedy rozhodně není ohroženo žádnými krachy studií. Ti, co odklepávali další finance k postupně nafukovanému rozpočtu, si nicméně museli pořádně oddechnout.

Výborným doprovodným programem se stal animák Snoopy a Charlie Brown neboli Peanuts ve filmu. Tady se nadšené ohlasy drží až doposud a nepochybně pomohly ujistit návštěvníky, že se milované partě dostalo zaslouženého celovečerního filmu. Premiéra se vyšplhala na 45 milionů, nepochybně zatížená stínem Hotelu Transylvánie 2, ale budiž. Film teď bude mít relativní dva týdny klidu než přijde Hodný dinosaurus, se kterým pak bude sdílet dětskou cílovku až do Hvězdných válek. Celosvětově to zatím dělá 49 milionů.

Marťan (aktuální tržba 9,3 milionů / celosvětově celkem 458 milionů), Husí kůže (7 mil. / 92 mil.) a Most špiónů (6 mil. / 72 mil.) se samozřejmě museli usadit o pár příček níže a vizitka je to především pro ostatní podzimní filmy, z nichž žádný téhle Velké trojce nedokáže konkurovat. Poslední lovec čarodějnic rozhodně není tím akčním blockbusterem, na který zajít. Aktuálně dostává 2,6 miliony a ve světě je na 84 milionech. Paranormal Activity: The Ghost Dimensions zase není první volbou pro horor, a proto je určitě rádo, že už se brzo podívá na VOD platformu. Celosvětově je na 67 milionech (aktuální přírůstek činil 1,6 milionu). A místo Mostu špiónů si diváci málokdy vyberou takového Dokonalého šéfa, který se 3 miliony teprve překonává ve Státech 10 mega a celosvětově 14.

Velký palec nahoru dostali od zámořských kritiků malé projekty v limitovaném nasazení. Spotlight o investigativních novinářích, kteří rozkryli Bostonské zneužívání dětí katolickými kněžími, vyšel z pěti kin s 303 000 dolary a mohl by se profilovat jako dobrá volba pro diváky toužící po poctivém dramatu. O Oscara si prý říká i Saoirse Ronan coby irská imigrantka v dramatu Brooklyn. Film půjde do více než pěti kin až příští měsíc, ale i ta současná pětka mohla poslat hezkých 181 000 dolarů. A poslední je Trumbo, který je zase krasojízdou Bryana Cranstona jako Daltona Trumba, Hollywoodem zakázaného scenáristy, který napsal pod pseudonymem třeba takové Prázdniny v Římě. Tady padlo v jak jinak než pěti kinech 77 000 dolarů.

Příští týden nás čeká The 33, drama o celosvětově známých třiatřiceti chilských hornících uvězněných pod zemí. Také dorazí s relativním předstihem komedie Trable o Vánocích, životopisné My All American a v pár kopiích i U moře od Angeliny Jolie a Brada Pitta.

Zdroj: Forbes

Brooklyn

26.01.2015 | Velká Británie, Kanada, Irsko
Drama, Romantický
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest