Harry Potter: Chystá se příběh o tom, co bylo potom

Harry Potter: Chystá se příběh o tom, co bylo potom | Fandíme filmu
Vedle filmů z čarodějnického světa se fanoušci mohou těšit také na Harry Potter and the Cursed Child - divadelní hru zasazenou do Harryho dospělosti.

Nechce se tomu věřit, ale od rozhodující bitvy o Bradavice, která znamenala konec jednoho velkého příběhu, uplynuly už více než čtyři roky. Slavná sága o čarodějném učni, Harrym Potterovi, ale znovu dokazuje, že byla víc, než jenom krátkodobou kratochvílí pro jednu generaci. O neutuchajícím zájmu fanoušků svědčí připravovaný snímek s názvem Fantastická zvířata a kde je najít, který doputuje do našich kin příští rok v listopadu a je prvním příspěvkem do plánované trilogie.

Nyní se slavný mág připravuje na svůj debut i na prknech, která znamenají svět. Autorka J.K. Rowling se rozhodla, že naservíruje svým fanouškům předčasný dárek pod stromeček. Koncem října bylo totiž oficiálně oznámeno, že londýnská divadelní scéna se stane svědkem volného pokračování příběhu chlapce, který zůstal naživu. Harry Potter and the Cursed Child (volně přeloženo jako Harry Potter a prokleté dítě) bude rozdělen do dvou samostatných částí. Premiéra byla stanovena na 30.7. příštího roku.

A kam přesně do kouzelného světa nás nový příběh zanese? Od porážky Lorda Voldemorta uplynulo dlouhých devatenáct let. Přesto není život Harryho Pottera o moc snazší. Zlo je všudypřítomné a přepracovaný otec tří dětí se musí mít stále na pozoru. A zatímco se snaží nechat bolestivou minulost za sebou, jeho nejstarší syn Albus, je konfrontován s tíhou nesnadného rodinného dědictví, které sebou nese slavné jméno. Oba, otec a syn, tak zjišťují nepříjemnou pravdu: a to, že temnota může číhat i na těch nejnepravděpodobnějších místech.

Režisérská stolička byla svěřena Johnovi Tiffanymu, který se pyšní prestižní divadelní cenou Tony – fakticky se jedná o obdobu filmového Oscara. Obrovské očekávání fanoušků se vtisklo i do prodeje lístků. Jen za prvních osm hodin se prodalo přes 175 000 lístků. Servery, jak už bývá u podobných masových akcí zvykem, opět zkolabovaly. Kvůli neobvykle silnému zájmu bylo trvání divadelního představení prodlouženo až do dubna 2017, aby bylo zajištěno, že se dostane opravdu na všechny. Neuvěřitelný zájem naznačuje, že je o nové příběhy z kouzelného světa stále obrovský zájem. Můžeme jen doufat, že bude přímý přenos či záznam hry promítat také v našich kinech, jak bývá v posledních letech u prestižních divadelních produkcí zvykem. Každopádně se připravte na to, že se budeme s magickým světem čarodějů a čarodějek setkávat s železnou pravidelností i v  následujících letech.

PS: Před dvěma lety se chystala divadelní hra z Harryho dětství. Není zcela zřejmé, zda je zrušená a nahradilo ji Prokleté dítě anebo se jí ještě někdy dočkáme.

Zdroje: Independent, Telegraph, TJC Newspaper

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest