The Program: Úspěch a pád Lance Armstronga

The Program: Úspěch a pád Lance Armstronga | Fandíme filmu
Ben Foster se v nejznámějšího cyklistu planety převtělil tak důkladně, že dokonce během příprav na roli zkusil doping. Koukněte na trailery, seznamte se s filmem.

Lance Armstronga asi netřeba představovat. Nejslavnější cyklista planety porazil rakovinu, následně vyhrál 7x Tour de France, pomohl vybrat stamiliony na charitu a nakonec upadl v nemilost, když byl usvědčen z dopingu. Snímek The Program: Pád Legendy se důkladně soustředí právě na období Armstrongovy profesionální cyklistické kariéry a zvlášť pokud jste podrobnosti Armstrongova života nikdy příliš nezkoumaly, čeká vás zajímavý náhled do časů, kdy prakticky všichni vrcholoví cyklisté dopovali a fascinující portrét Lanceovy zarputilé osobnosti. Ben Foster se do role ponořil natolik, že dokonce sám během příprav vyzkoušel účinky dopingu, což je zkušenost, která s ním dle jeho vlastních slov silně otřásla a vzpamatovával se z ní docela dlouho. Fostra doplňují Lee Pace, Chris O'Dowd, Dustin Hoffman a Jesse Plemons. Režíruje Stephen Frears (Philomena, Královna). Česká i slovenská premiéra jsou naplánované už na zítra.

Oficiální synopse českého distributora: The Program: Pád legendy mapuje vzrušující příběh cyklistické kariéry Lance Armstronga z přelomu tisíciletí, kdy zápasí s rakovinou a kdy on i jeho američtí kolegové cyklistice dominují a mění tento dříve ryze evropský sport na světový fenomén. Po celkem sedmi vítězstvích na Tour de France Lance Armstrong odchází do sportovního důchodu jako jeden z největších sportovních hrdinů naší doby s miliony dolarů v kapse. Irský sportovní novinář David Walsh je nejprve okouzlen talentem a lidským charismatem Lance Armstronga. Avšak po několika vítězstvích Armstronga v Tour de France mu něco na něm nesedí a začíná být přesvědčený, že jeho výkony v průbězích závodů jsou podpořené zakázanými dopingovými látkami. Walsh, hnaný touhou dokázat svou pravdu, začne shromažďovat důkazy, které nakonec Armstronga odhalí jako největšího podvodníka v historii sportu. Lež, kterou Armstrong světu předhazoval, neměla obdoby, ale i v současnosti je stále cyklista jedněmi oslavován a druhými zatracován. Jedno je jisté - Lance Armstrong měl vítězství v krvi.

Zdroje: The Guardian

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest