Doctor Strange bude příběhem hrdinova zrodu

Doctor Strange bude příběhem hrdinova zrodu | Fandíme filmu
Šéf Marvelu odhalil, že příběh kouzelnického superhrdiny prožijeme od samého začátku.

Pokračujeme v sérii informací, které prozradil o chystaných marvelovkách šéf studia, Kevin Feige. Tentokrát se zaměříme na Doctora Strange. V minulosti se objevily zprávy, podle kterých se chce Marvel v budoucnosti vyhnout filmům o zrodech jednotlivých hrdinů, protože diváci už jsou jimi přejedení. Feige teď upřesňuje, že to není tak docela pravda. Diváci jsou podle něj přejedení originy, které už viděli nespočetněkrát. To ale není případ Doctora Strange. Toho zatím filmoví diváci neznají a příběh jeho zrodu je tak jedinečný, že jej Marvel rozhodně ukázat chtít bude. Feige nicméně připustil, že jsou způsoby, jak si s originem pohrát, aby byl alespoň v některých ohledech netradiční. Je tedy možné, že Doktorovy začátky uvidíme ve formě flashbacků, jak také některé neoficiální zvěsti uváděly?

Svět plný magie budeme poznávat očima hlavního hrdiny, ale naším prostředníkem má být do jisté míry také postava Rachel McAdams. Její úloha ve filmu je nesmírně důležitá a reprezentuje „určitý úhel pohledu na světy, které ve snímku poznáme“. To by teoreticky mohlo znamenat dvě věci. Buď McAdams hraje ve filmu zdravotní sestru Lindu Carter (která se Strangem v komiksech nějakou dobu randila a pomáhala mu s potíráním zla) a bude naším prostředníkem, až poprvé uvidíme ve filmu něco nadpřirozeného. Nebo si zahraje Cleu, neteř démona Dormamu (taktéž v komiksech randila se Strangem a v boji proti zlu se přidala na jeho stranu) a skrze její postavu blíže poznáme svět démonů.

A Feige pohovořil také o Tildě Swinton, která ve filmu hraje roli Prastaré(ho), Strangeova mentora a učitele magie. V komiksech je postava muž a v jednu chvíli se spekulovalo o tom, že by Swinton mohla hrát muže. Podle Feigeho spekulace vzešly z toho, že Tilda už v minulosti některé postavy hrála tak trochu nejednoznačně. A podobnou nejednoznačnost přinese i do role Prastaré(ho). Tilda je očividně žena, ale postava Strangeova učitele je zcela jedinečná a nepodléhá „zastaralým stereotypům“. Už v minulosti Feige řekl, že „Prastarý“ je především titul, který přechází z osoby na osobu v průběhu dějin, je tedy možné, že Swinton má svým výkonem ztělesňovat, že je pouze jakousi „nádobou“ pro staletí koncentrovanou moudrost a moc.

Na Doctora Strange byl tázán také Mads Mikkelsen, který byl před časem spojován s rolí záporáka. Herec tvrdí, že ví to samé, jako my všichni ostatní. Zatím se prý jedná o pouhé klepy a na telefonát z Marvelu Mikkelsen zatím čeká. Pokud by ale skutečně přišel, byl by prý štěstím bez sebe, protože by chtěl být součástí Marvelu, s jeho příběhy vyrostl a Doctora Strange považuje za jednoho ze zajímavějších hrdinů.

Doctor Strange je dalším hrdinou ze světa Marvelu. Arogantní neurochirurg, Stephen Strange, po strašlivé autonehodě nemůže operovat, a tak odchází do Himalájí hledat sám sebe. V horách objevuje skrytý svět magie a alternativních dimenzí. Film režíruje Scott Derickson (Sinister, V moci ďábla), scénář napsal Jon Spaihts (Prometheus, nová Mumie). V roli doktora uvidíme Benedicta Cumberbatche (Sherlock, Star Trek: Do temnoty), dále hrají Tilda Swinton, Chiwetel Ejiofor a možná také Mads Mikkelsen. Datum české premiéry je stanoveno na 3.11. 2016.

Zdroje: IGN, MTime

Doctor Strange

04.11.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest