Muži, kteří nenávidí ženy: Dočkáme se pokračování?

Muži, kteří nenávidí ženy: Dočkáme se pokračování? | Fandíme filmu
Jak se Sony staví k nepříliš dobrým výsledkům Fincherovy novinky?

Fincherovi Muži, kteří nenávidí ženy doposud celosvětově utržili přes 72 milionů dolarů. To na temný, mládeži nepřístupný thriller není úplně špatné číslo. Jenže Fincherova novinka stála milionů 90 a ohromné prostředky se vrazily do reklamní kampaně. Knižní předloha je celosvětově nesmírně populární a Sony si slibovalo, že z Larssonova Milénia udělá výnosnou frančízu pro dospělé. Můžeme spekulovat o tom, kde se stala chyba. Neměli diváci v čase vánočním na depresivní podívanou náladu? Podcenilo studio sílu Mission Impossible 4? Nebo diváky odradily lehce vlažnější recenze? Možná to bylo ode všeho trochu, ale Američané na film zkrátka nechodí a zámořští novináři pomalu začali spekulovat o tom, zda se vůbec dočkáme adaptace dvou následujících dílů.

Obavy teď rozehnalo samotné Sony, když pro EW potvrdilo, že další díly jsou normálně v přípravě a určitě se jich dočkáme. Otázkou zůstává, v jaké podobě. Scénárista Steven Zaillianadaptuje druhou knihu (Dívka, která si hrála s ohněm) a Daniel Craig i Rooney Mara podepsali smlouvu na všechny tři díly. Horší to bude s Davidem Fincherem. Ten nedávno naznačil, že nebylo od věci natočit další dva filmy najednou (Ohání se i tvůrčími důvody, ale je znát, že se mu zkrátka nechce trávit několik let svého života ve Švédsku). Jenže odklepne studio v téhle situaci hned dva filmy? A nebude se snažit snížit rozpočet a získat nad projektem větší dohled? To všechno by mohlo Finchera odradit. Popřípadě by se Sony mohlo rozhodnout rovnou najmout někoho lacinějšího a poslušnějšího.

Což by pravděpodobně sérii prospělo jen stěží, ale třeba by to bylo dobře pro samotného Finchera. Další dvě knihy jsou slabší, než ta první, takže je možná škoda, aby se na takovou látku plýtvalo časem režiséra Davidova kalibru. Na závěr je třeba dodat, že vše může být ještě úplně jinak. Ve Spojených státech si možná film vede nevalně, ale ve většině zemí premiéru mít teprve bude a může jedině překvapit.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest