Box Office: Hotel Transylvánie velikánem měsíce září

Box Office: Hotel Transylvánie velikánem měsíce září | Fandíme filmu
Ke konci měsíce se daří filmům na všech frontách, Transylvánie je dokonce rekordní!

Měsíc září je z hlediska tržeb povětšinou jedna z nejslabších částí roku, proto není divu, že může Hotel Transylvánie 2 ukořistit s 47,5 miliony dolary nejlepší otvírák měsíce září, jaký americká kina kdy zažila. Jde dokonce i u druhý nejlepší otvírák Adama Sandlera, který se jal svoje nápady realizovat za pomoci kreslířské legendy Genndyho Tartakovskyho. Recenze podprůměrné, ale nikoli tak přísné, aby vytvořily okolo pokračování obdobně úspěšné jedničky ze září 2012 zlou auru. Tohle samozřejmě nečechrá peří jenom Sandlerovi, ale také studiu Sony, které nutně potřebovalo nakopnout pořádným hitem. Minulý film utržil celosvětově nad 300 mega, tentokrát by mohlo padnout i 400, protože od Mimoňů tu pořádný animák nebyl a rodiny už byly dost hladové.

Silný start si připsali Anne Hathaway a Robert De Niro ve Stážistovi. Slibný koncept ovdovělého staříka, který začne stáž u mladé podnikatelky, narazil na živnou půdu, která má hodnotu 18 milionů dolarů. Tohle je znovu velká trefa pro všechny zúčastněné, od režisérky Nancy Meyers až po Warnery, kteří film vyhandlovali od Paramountu. Předpokládá se i delší výdrž, protože starší cílovka nepotřebuje běžet do kina hned o premiérovém víkendu. Nějak se to komplikuje utržilo Meyersové přes 200 mega a pokud se Stážista bude držet podobné matematiky, tak může při rozpočtu 35 milionů dokonce atakovat i stovku z Ameriky. Z mezinárodních trhů je to zatím za 11,7 milionu.

Ne úplně ideálně a rozhodně hůře než předchůdcovi se daří Labyrintu: Zkouškám ohně. Jednička spadla při druhé víkendu o 46 procent, dvojka už o 53 procent, což jí dává 14 milionů tento víkend a 52 mega celkově. Film má na to utržit ve státech do konce svého nasazení ještě jednou tolik. Celosvětově je film na 173 milionech. Další hit, Everest, horolezecké drama s hvězdným obsazením, opouští výhradní doménu IMAXových pláten a míří do širokého nasazení, odkud padá 13 milionů dolarů. Daří se i mezinárodně a film tak během následujícího týdne pokoří 100 milionů dolarů. 

Úplný trhák bohužel nebude z Black Mass: Špinavé hry. Film ztratil rovnou půlku diváků oproti minulému víkendu. Podobná krimi dramata ztrácí průměrně čtvrtinu (Skrytá identita - 15 %, Město - 34 %) a Black Mass se tak musí spokojit s 11 miliony a 42 mega úhrnně. Tohle úplně nekřičí "událost roku" a "oscarová nominace pro Deppa" a věřte, že akademici jsou už tak dost nahluchlí. Do nadcházejícího víkendu, kdy se film konečně dočká širokého nasazení, se zato řítí velice razantě Sicario. Film utržil v 59 kinech. kde se prozatím promítá, necelé 2 miliony, což je oproti minulému víkendu nárůst přesně o 336 procent, který ukazuje, že na rozdíl od Johnnyho Deppa může na Oscarovou nominaci pomýšlet Emily Blunt. Zřejmě ji budou jistit silné tržby už tak výtečně hodnoceného drogového dramatu. Studio, které film původně odmítlo, protože v něm nebyl hlavní mužský protagonista, si teď určitě trhá vlasy. Bůhví, kdo to byl.

Z malých filmů stojí za zmínku The Green Inferno, kanibalistický horor od Eliho Rotha, který měl přijít do kin už před rokem, ale původní distributor se vykašlal na propagaci a tak film ležel až doposud ladem. Produkce BHTilt do marketingu taky nenasypala žádné velké peníze, alespoň ale už film konečně poslala do kin, ačkoli jich bylo jenom 1500. Festivaly průměrně oceněný horor by asi za jiných okolností šel rovnou do širokého nasazení, ale osud tomu chtěl jinak, a tak se musí Eli Roth spokojit jenom s 3,5 miliony.

A nakonec trochu kontroverze. Do 129 kin přichází drama Stonewall, které je další nízkorozpočtovou lekcí dějepisu od Rolanda Emmericha. Pokud byl Anonym o Shakespearovi tak nějak průměrný, se Stonewallem, ve kterém chce Emmerich povyprávět o tématu jemu blízkém, tedy velkým protestům LGBT komunity z roku 1969, režisér naprosto selhává a kritici mu to dávají najevo ostře negativními recenzemi. Pokud jste čekali netradiční a poučné drama o černošském gay mladíkovi nebo transgender ženě, tak se budete muset spokojit s pohledným bílým hrdinou a látkou, na kterou nemá režisér katastrofických blockbusterů jednodušše sílu, ať je gay nebo ne. Prozatím jenom 114 000 dolarů.

Příští víkend tedy široké nasazení Sicaria, Muž na laně a Marťan.

Zdroj: Forbes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest