Prometheus: Ridley Scott chystá hned několik pokračování

Prometheus: Ridley Scott chystá hned několik pokračování | Fandíme filmu
A jak to bude s napojením na Vetřelce? AKTUALIZOVÁNO 2x - Scott vysvětluje, proč film dostal nový název.

AKTUALIZACE 2: V dalším rozhovoru Scott tvrdí, že si název zvolil proto, že se snímek vrací k tomu „proč, jak a kdy byl netvor vynalezen“. Alien: Paradise Lost se „vrátí zadním vchodem k úplně prvnímu Vetřelci“, kterého Scott natočil před třiceti lety. Zdá se tedy, že na otázky, které kladl původní Vetřelec, odpoví režisér (alespoň z části) už teď, a pokud by skutečně došlo na další pokračování série, kterou započal Prometheus, jednotlivé filmy by odpovědi buď nadále doplňovaly nebo zkrátka nějakým jiným způsobem vyplňovaly čas, který mezi Prometheem a Vetřelcem uběhl.

AKTUALIZACE: V dalším interview Ridley Scott přidal ještě zajímavější poznámku. Prometheus 2 vůbec nebude mít slovo Prometheus v názvu, bude se jmenovat Alien: Paradise Lost. Částečně se jistě jedná o marketingový tah, který má k filmu snadno přilákat větší množství diváků. Na druhou stranu název „Paradise“ byl s Prometheem spojován ještě dávno před natáčením prvního filmu a i později se objevovaly nepotvrzené informace, že by seprávě tak mohl jmenovat druhý film. Scott v rozhovoru sám přiznal, že inspirací je pro něj stejnojmenná epická báseň Johna Miltona, která pojednává o pokoušení Adama a Evy padlým andělem Satanem a o vyhnání z ráje. Kniha má obhajovat chování boží k člověku. A to všechno jsou samozřejmě témata, ke kterým nějakým způsobem směřoval už první Prometheus, a která od pokračování očekáváme.

Původní článek: Prometheus původně vznikal jako přímý prequel Vetřelce. Teprve později se režisér Ridley Scott rozhodl, že se nechce nechat původní ságou svazovat a nechal Promethea přepsat. Ve výsledném filmu tak vidíme scény, které naprosto evidentně měly předcházet Vetřelci, ale v podstatných detailech se liší příliš na to, než aby o nějaké přímé návaznosti mohla být řeč. Scott v rozhovorech potom uváděl, že se fanouškům rozhodl pouze naznačit, jaká obdobná situace mohla způsobit havárii mimozemské lodi z prvního Vetřelce a zároveň tak mohl točit pokračování Promethea bez jakýchkoliv závazků a omezení.

V aktuální rozhovoru ale najednou opět tvrdí, že série Prometheus je přímým prequelem k Vetřelci. Havarované plavidlo z prvního Vetřelce je podle Scotta válečné plavidlo po okraj naplněné biotechnologickými zbraněmi v podobě destruktivních monster. Prometheus má potom postupně vysvětlit, proč xenomorfní tvorové vlastně vznikli. Sága Prometheus nakonec má „jistým způsobem“ vyústit do ságy Vetřelec, avšak pozor! Nestane se tak dříve než ve třetím, možná i ve čtvrtém Prometheovi!

Taková je alespoň Ridleyho momentální ambice, realita samozřejmě bude záviset především na tom, jak si Prometheus 2 povede v kinech. Co vy na to? Těší vás, že chce Scott Promethea alespoň částečně směřovat k událostem Vetřelce, nebo vás víc bavilo, když série zdánlivě mířila zcela vlastním směrem?

Zdroje: HeyUguys, HeyUguys II, Film Futter

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest