Box Office: Johnny Depp se našel, Labyrint II. neztratil

Box Office: Johnny Depp se našel, Labyrint II. neztratil | Fandíme filmu
V hlavě porazilo Rychle a zběsile 7, Ant-Man překonal Kapitána Ameriku.

Po několika týdnech, kdy v amerických pokladnách vládly trvalky z léta, menší projekty a filmy, jež v našich končinách nikdy neuvidíme, si tenhle víkend odbyly za mořem premiéru kousky, které se promítají či budou promítat i u nás, popřípadě o nich ještě uslyšíme v rámci oscarových závodů.

Na prvním místě je Labyrint: Zkoušky ohněm. Pokračování Labyrintu: Útěk utržilo za víkend 30,3 milionu dolarů, což je asi o dva miliony méně, než v případě prvního dílu. Můžeme tedy tipovat, že i dvojka to v USA nakonec dotáhne někam ke stovce. A vzhledem k mezinárodním tržbám a nízkému rozpočtu může být studio Fox docela spokojené. Na mezinárodních trzích snímek zatím utržil 78 milionů, rozpočet byl 61 milionů.

Na druhém místě je gangsterka Black Mass: Špinavá hra. Ta přitahuje pozornost především díky Johnnymu Deppovi v hlavní roli, který podle zámořských recenzentů po nějaké době konečně zase hraje. Mládeži nepřístupné kriminální drama s rozpočtem 53 milionů utržilo slušivých 23,3 milionu dolarů, se kterými může být spokojený i Depp, který se k podobným (nebo i horším) číslům v posledních letech šplhal i v drahých blockbusterech.

Na trojce The Visit od M. Night Shyamalana, kterému sázka na komorní produkci prostě vyšla. O víkendu netradiční horor utržil 11,3 milionu dolarů a celkem už má celosvětově na kontě 46 milionů. To je při rozpočtu 5 milionů nádhera, která má navíc na to, aby v tržbách překonala minimálně Ženu ve vodě, jež měla čtrnáctkrát vyšší rozpočet! Na čtvrtém místě je potom thriller The Perfect Guy, který utržil 9,6 milionů, dohromady už má 41 milionů (rozpočet 12) a znovu tak (společně s hitovým Straight Outta Compton) potvrzuje, že na filmy s černošským obsazením diváci přijdou.

Top pětku uzavírá Everest, který se tak vysoko vyšplhal i přesto, že byl zatím nasazen jen do 545 IMAXů. Z těch si odnesl 7,5 milionu, což je moc hezký předkrm před tím, než bude katastrofické drama příští týden nasazeno i do běžných kin. Diváci i kritici hodnotí film pozitivně, takže příští týden můžeme očekávat silnou návštěvu. Další novinkou víkendu je thriller Captive, ve kterém Kate Mara hraje rukojmí prchajícího Davida Oyelowo. Snímek se hodně točí kolem víry, přesto mu to nijak nepomohlo u křesťanského publika. To pořád ještě chodí ve velkém na The War Room (6,5 milionu tenhle víkend, 49 milionů celkem), zatímco Captive vybralo na výkupném jen 1,4 milionu. Ale je pravda, že The War Room pořád ještě běží ve více než dvakrát tolik sálech než Captive, které mělo k dispozici pouze 806 kin.

V podstatně menším počtu kin běží chválený thriller Sicario, ve kterém Emily Blunt bojuje na mexické hranici s drogovými gangy. Z pouhých šesti kinosálů si snímek odnesl 390 000 dolarů, díky čemuž se vyšvihl do čela letošního žebříčku tržeb získaných z jednoho sálu. Sicario dokázalo v průměru v jednom sále utržit 65 000 dolarů, zatímco Ex Machina na druhé příčce letos dokázala z jednoho sálu získat „jen“ 59 tisíc. Na třetím místě je indie dramedie While We're Young (Kým sme mladí), která při premiérovém víkendu z jednoho sálu ždímala průměrně 56 tisíc dolarů. Nijak výrazně se do tohoto žebříčku naopak nezapsala Pawn Sacrifice, šachový thriller z časů studené války, s Tobeym Maguirem v hlavní roli. Snímek promítalo 33 kin, ale přesto tržby vyšplhaly jenom na 206 000 dolarů. Sicario i Pawn Sacrifice budou nasazeny do širší distribuce.

Na zajímavé mety dosahovaly ale také starší filmy. Tak například pixarovka V hlavě sesadila Rychle a zběsile 7 z medailových pozic a s celkovými 352 miliony se stala letošním třetím nejnavštěvovanějším filmem v amerických kinech. Celosvětově film utržil už 761 milionů. A když je řeč o animácích, k vyšším metám šplhali i Mimoni. Při posledním sčítání si připsali dalších 22,8 milionu dolarů z mezinárodních trhů (primárně z Číny) a výrazně tak pomohli přehoupnout mezinárodní tržby Universalu přes 4 miliardy dolarů. Tohle studio letos zkrátka sviští jak namydlený blesk! Mimoni nakonec asi nepřeskočí v tržbách Ledové království (1,27 miliardy), ale aktuálních 1,11 miliardy je také hezkých a pozicí druhého nejvýdělečnějšího animáku všech dob, se nemůže chlubit každý.

Dalších 21 milionů mezinárodně přidala také pátá Mission: Impossible (18 milionů šlo jen z Číny), která tak celkově vyšplhala na 656 milionů dolarů. Pokud bude chtít překonat Mission: Impossible 4, ještě se docela zapotí, protože do čínských kin míří další filmy a k metě 694 milionů pořád ještě chybí téměř čtyřicet míčů! Všechny premiéry už má snímek za sebou. Především díky mezinárodním tržbám (3,2 milionu) se může chlubit také Ant-Man, který překonal celosvětově hranici 400 milionů a jak ve světě tak v USA už je v tržbách před prvním Captainem Amerikou. Pokud se bude poslední marvelovce dařit i příští měsíc v Číně, mohla by v tržbách překonat i prvního Thora.

Příští týden se do multiplexů vrhne animák Hotel Transylvánie 2 a velkou premiéru budou mít také horor Eliho Rotha, Green Inferno, a Stážista, komedie s Robertem de Nirem a Anne Hathaway. Do širší distribuce se roztáhne Sicario a v menším počtu sálu to prozatím zkusí indie drama 99 Homes, Emmerichovo drama o bojích za práva gayů, Stonewall, a Mississippi Grind, gamblerské drama, které bylo letos v létě uvedené na festivalu v Karlových varech.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest