Straight Outta Compton: Hip hop v našich kinech

Straight Outta Compton: Hip hop v našich kinech | Fandíme filmu
Pořád jste ještě neviděli Straight Outta Compton? Nechte se zlákat. Chystá se prodloužená verze.

Od čtvrtka se v českých i slovenských kinech promítá hudební biopic Straight Outta Compton. V létě jej distributoři vůbec neměli na programu, ale pak se ze snímku stal za mořem slušný hit, a tak se dočkal nasazení i v končinách, kde základna hiphopových fanoušků není ani zdaleka tak silná, jako právě v USA.

Film pojednává o vzestupu a pádu kapely N.W.A. (Niggaz Wit Attitude) z přelomu 80. a 90. let minulého století, jež stála u počátků tzv. gangsta rapu. Řada našinců o N.W.A. dost možná nikdy neslyšela, ale jména jednotlivých členů už asi povědomá budou. Dr. Dre je vedle skládání vlastní muziky jedním z nejznámějších hudebních producentů planety a Ice Cube je díky řadě filmových rolí (21 Jump Street, Tři králové) známý i filmovým divákům. Straight Outta Compton v zásadě je klasickým životopisným filmem, který skáče od události k události.

V tomhle případě se ale díváme na drsný život na chudém předměstí Los Angeles a naštvanost, kterou dokáže vyvolat. Navíc je příběh kapely natočený s takovou intenzitou, že z celého snímku dělají skutečně strhující zážitek. Jednotlivé postavy pak možná nejsou svatoušci k pomilování, ale rozhodně jsou natolik plastické, aby bylo zajímavé je v kině po více než dvě hodiny sledovat. Vděčíme za to hercům v hlavních rolích, jmenovitě pak především O'Sheovi Jacksonovi Jr. (syn Ice Cuba), Coreymu Hawkinsovi, Jasonovi Mitchellovi a Paulovi Giamattimu. Režíroval F. Gary Gray (Vyjednavač, Loupež po italsku).

Plnohodnotnou recenzi chystáme v nejbližší době, prvních pár pochvalných slov najdete v naší Filmové rychlovce. A jestli patříte mezi ty, kteří už v kině byli a pořád ještě nemají dost, můžete se na blu-ray těšit na prodloužený sestřih filmu, který bude ještě asi o čtvrt hodiny delší!

Straight Outta Compton: Upoutávky

Zdroje: Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest