Zack Snyder vs. drby o Supermanovi a spol.

Zack Snyder vs. drby o Supermanovi a spol. | Fandíme filmu
Robin, další samostatný Superman nebo posílení role Batmana v příštím filmu. Dočkáme se? Snyder má odpovědi. A čím je inspirovaná atmosféra současných DC komiksovek?

Natáčení Batman v Superman dávno skončilo, natáčení Suicide Squad před časem také a Comic-Con je daleká minulost, a tak jsou hlavním zdrojem zpráviček o komiksových filmech ze stáje DC nejrůznější zákulisní zvěsti. Říká se, že na každém šprochu je pravdy trochu, ale v poslední době těch drbů bylo opravdu tolik, že všechny z nich prostě pravdivé být nemohou. Menší jasno by nám v tom všem mohl udělat Zack Snyder, režisér Muže z oceli, Batman v Superman a Justice League I a II. Ten v poslední době poskytl několik rozhovorů a řeč přišla samozřejmě i na svět Supermana. A překvapivě také na řadu drbů. Takže jak to všechno ve skutečnosti je?

Nejvíc Snydera pobavila zvěst, podle které jeho syn hraje ve filmu Robina. To prý rozhodně není pravda. Jestli se nakonec ve filmu objeví vůbec nějaký Robin, o tom už režisér taktně pomlčel. Neodpustil si ale malý šťouchanec a naznačil, že prakticky všechny „zaručené zákulisní informace“ jsou vycucané z prstu. Co se v poslední době vycucalo dalšího?

Nedávno se začalo proslýchat, že Warner je natolik unešený výkonem Bena Afflecka (Batman), že po filmařích požaduje, aby ve střižně upravilo film tak, aby v něm bylo více Batmana a méně Supermana. Co je na tom pravdy? Snyder připouští, že v úvodu filmu budeme trávit víc času s Batmanem, protože je to nová postava, kterou je třeba představit, zatímco o Supermanovi už jsme viděli celý film. Postupně se ale prostor obou postav vyrovná.

Zack Snyder a dospělý Clark Kent

Co je tedy Batman v Superman zač? Je to „Muž z oceli 2“? Není to Muž z oceli 2? V minulosti jsme mnohokrát slyšeli obě dvě varianty, teď už zase Snyder tvrdí, že Batman v Superman „svým způsobem“ je Muž z oceli 2. Supermanův příběh pokračuje a Snyder v rozhovoru působil dojmem, že žádný samostatný film se Supermanem se v nejbližší době skutečně nechystá.

Nu a co tedy George Miller, o kterém se mluvilo jako o možném režisérovi Muže z oceli 2? Šílený Max: Zběsilá cesta byl podle Snydera vynikající, takže Miller může točit cokoliv, co jen bude chtít. Jinak ale Snyder tvrdí, že s režisérským kolegou nemluvil a netuší, co by rád natočil příště. Pokud by ale projevil o libovolnou DC komiksovku zájem, může kdykoliv zavolat.

Co o tomhle všem Snyder vůbec může vědět? Záleží podobné podobné věci na něm? Vědet může dost a záleží alespoň trochu, protože vedle režírování vlastních komiksovek Zack také produkuje ty ostatní. V jednom rozhovoru dokonce prozradil, že jakmile mu skončí povinnosti daného dne, okamžitě vyrazí za Geoffem Johnsem (kreativní šéf DC Comicsu) a budou spolu probírat Aquamana nebo některého z dalších hrdinů.

Zack Snyder a malý Clark Kent

Snyder také v rozhovorech zdůrazňoval, že jednotliví filmaři se (na rozdíl od konkurence) nemusí řídit žádným mustrem, prostě mají za úkol pokaždé natočit ten nejlepší možný film, ať už je jakýkoliv. Platí snad jen to, že hrdinové od DC nejsou „žvýkačkový popík“, jsou to velkolepé mytologické postavy, kterým je potřeba podle toho náležitě přistupovat. Za tenhle přístup vděčíme Christopheru Nolanovi a jeho Temnému rytíři, jehož ducha se aktuální DC filmy snaží následovat. 

Velkým přínosem pro seriózní tvář chystaných filmů od DC je ale zřejmě také scenárista Chris Terrio. Jesse Eisenberg (představitel Lexe Luthora) si jej v rozhovorech chválí a zdůrazňuje, že jeho Luthor rozhodně není žádná omalovánková karikatura. Matt Damon (blízký přítel Bena Afflecka) se domnívá, že jeho kamarád roli Batmana definitivně přijal ve chvíli, kdy se mu podařilo studio přesvědčit, aby scénář k Batman v Superman napsal Terrio, který dostal Oscara za Affleckem režírované Argo. Také Snyder si Terria nesmírně chválí a je zajímavé, že ani on nejmenším slůvkem nezmiňuje Davida S. Goyera, muže, který napsal původní verzi scénáře BvS a v minulosti byl s Warnerem jedna ruka. V letošním roce, jako by se po něm slehla zem.

A když už jsme u těch klepů, na závěr pro vás máme ještě vyjádření Michaela Shannona (generál Zod v Muži z oceli), který před časem v rozhovoru uvedl, že ve filmu Batman v Superman bude mít kostým, jež má ploutve místo rukou a od té doby jej tohle vyjádření pronásleduje. I v nejnovějším rozhovoru se dušoval, že onehdy jen žertoval a vodil všechny za nos. Žádné ploutve určitě mít nebude, ve filmu si prý zahrál podobného „ducha“, jakým byl Jor-El (Russell Crowe) v Muži z oceli. Dodal, že se jeho postava ve filmu vůbec nesetká s Batmanem.

To je k vyvracení klepů pro dnešek všechno. Mějte na paměti, že filmaři zatloukají stejně často, jako se novináři mýlí a v komentářích dejte vědět, jestli vás baví číst, jakým vývojem připravovaný film prochází (i za cenu toho, že některé informace se nakonec zkrátka nepotvrdí) anebo preferujete pouze oficiální tiskové zprávy a rozhovory s filmaři.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest