Pacific Rim 2 odložen na neurčito, možná zrušen

Pacific Rim 2 odložen na neurčito, možná zrušen | Fandíme filmu
Smolař Gullermo del Toro asi přijde o další svůj chystaný projekt. AKTUALIZOVÁNO o del Torovo vyjádření.

AKTUALIZACE: Guillermo del Toro tvrdí, že se Pacific Rim 2 stále chystá. Za tři týdny jej čeká schvalování scénáře a rozpočtu a režisér věří, že se nakonec točit bude. Připouští však, že projekt bude přinejmenším odložen. Dost možná o tak dlouhou dobu, že del Toro ještě před Pacific Rim 2 stihne natočit nějaký jiný film.

Původní článek 17.9.: Už delší dobu se mezi redaktory hollywoodských filmových serverů šuškaly černé zvěsti o Pacific Rim 2. Občas někdo jemně naznačoval na Twitteru nebo v nějakém podcastu, ale článek jako takový se dlouho nikdo vydat neodvažoval. Až teď se odhodlal Hollywood Reporter, který píše, že se příprava Pacific Rim 2 pozastavuje, odsouvá se na neurčito a není jisté, jestli film vůbec bude realizován.

První díl v kinech utržil něco přes 400 milionů dolarů, přičemž většina peněz přišla z mezinárodních trhů, jmenovitě pak z Číny. Vypadalo to, že na tamější rostoucí trh produkční společnost Legendary spoléhá i tentokrát, ale nakonec víra v Říši středu nestačila. Proč byl projekt zastaven? Krok zřejmě vychází z aktuálního nesouladu mezi Legendary a distribučním a finančním partnerem, studiem Universal. To letos zažívá extrémně úspěšný rok, a tak dost možná lehce přehodnocuje, do kterých projektů se v budoucnu pustit, a do kterých ne. V poslední době měl Universal hubené roky, ale teď ze sebe chrlí jednu úspěšnou hitovku za druhou a poněkud „geekovské“ projekty studia Legendary (které vede velký filmový fanda Thomas Tull) najednou mohou působit zbytečně riskantně. Drahý a mládeži nepřístupný horor Crimson Peak muselo Legendary financovat bez podpory Universalu, King Konga zase produkční společnost odvedla od Universalu ke konkurenčnímu Warneru. Uvidíme, jestli dojde i k nějakým dalším změnám v partnerských plánech obou firem.

To jsou ale samozřejmě manažerské řeči. Podstatné je, že režisér Guillermo del Toro opouští další projekt těsně před realizací. Tomu chlapovi se zkrátka smůla lepí na paty způsobem neuvěřitelným a jedinou spásou pro něj je, že vždycky připravuje několik filmů naráz, a tak se vždycky nakonec alespoň jeden z nich realizace dočká. Budeme sledovat, jestli se Guillermo vrátí ke komiksovce Justice League Dark nebo si vyhlédne nějaký jiný projekt.

Zdroje: EW, THR

Pacific Rim: Povstání

23.03.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest