Gambit přišel o režiséra

Gambit přišel o režiséra | Fandíme filmu
Proč k tomu došlo?

Těsně před začátkem natáčení Gambita to vypadalo, že z projektu nakonec nic nebude, kvůli náhlému váhání Channinga Tatuma, představitele hlavní role. Posléze se však tehdy ukázalo, že herec zřejmě pouze skrz média tlačil studio k lepším smluvním podmínkám. Teď se objevil ale docela jiný zádrhel. Gambita opustil jeho režisér, Rupert Wyatt.

Podle oficiálního vyjádření došlo určitým posunům v natáčení, kvůli kterým by režisér nemohl dostát svým následujícím závazkům, a tak musel Gambita nechat plavat. V prohlášení Wyatt uvedl, že se na spolupráci s Tatumem a studiem Fox těšil a děkuje jim za nabídnutou příležitost. Je si jistý, že z Gambita nakonec bude vynikající film.

K jakým posunům došlo? Původně se mělo natáčet už letos v listopadu, ale nakonec produkce začne příští rok na jaře. Podle některých zdrojů úpravy scénáře prodloužily natáčení, což si následně vyžádalo jiný termín. Podle dalších se filmaři snaží vyhnout neworleánským oslavám Mardi Gras. A podle posledních nepotvrzených zvěstí úpravy scénáře navýšily rozpočet, což vyvolalo ve Foxu interní debaty a následné zdržení celého projektu.

Zdá se být nereálné, že by se stihlo původní datum premiéry, 9.10. příštího roku, nicméně tak či tak musí studio nového režiséra hledat rychle, pokud chce stihnout alespoň plánovaný jarní start natáčení. Zatím se nezdá, že by se cokoliv mělo měnit na obsazení hlavních rolí, které si rozdělili Channing Tatum a Léa Seydoux.

Nový Gambit  je úplný restart, postava nebude mít žádnou souvislost s předchozí verzí, kterou hrál ve filmu X-Men Origins: Wolverine Taylor Kitsch. Z toho co víme z různých rozhovorů a z komiksů, bude na plátně Gambit antihrdina, muž na hraně mezi dobrem a zlem, který se s X-Meny nekamarádíčkuje každý den. Je to zloděj a zároveň gentleman s dobrým srdcem, namyšlený frajírek a také jižan, rodák z New Orleans (Louisiana by měla hrát ve filmu důležitou roli). Gambit ovládá proudy čiré kinetické energie, ale také je zručný v boji muže proti muži, ve kterých využívá tyč bo. Hlavní roli hraje Channing Tatum, se kterým Fox do budoucna počítá jako s určitou náhradou za odstupujícího Hugha Jackmana. Scénář napsal Josh Zetumer podle námětu Chrise Claremonta. Datum české premiéry je prozatím stanoveno na 9.10. 2016.

Zdroje: Deadline, THR

Gambit

USA
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest