Box Office: Shyamalan zpátky ve formě

Box Office: Shyamalan zpátky ve formě | Fandíme filmu
Zakletí režisérské legendy bylo prolomeno stylem připomínajícím počátky jeho kariéry.

Absolutní vítěze tohoto víkendu máme dva. Prvním filmem je The Perfect Guy, klišé skrz naskrz prolezlý thriller, který je zajímavý především svým hlavním černošským obsazením, což zaručuje právě Afroameričanům už pětitýdenní nadvládu nad americkými kiny. Film začal s 26,7 miliony a stál polovinu, takže tady vyděláno je.

Těsný souboj s Panem perfektním vedl tento víkend muž donedávna označovaný jako "Pan směšný", režisér M. Night Shyamalan, který se po letech neúspěchů vrací k hororovým kořenům snímkem The Visit. Sice jde jen podle recenzí jen o lehce nadprůměrný počin, vůči režisérovým předchozím projektům se ale The Visit vyjímá tak, že mohou kritici svorně hovořit o pozvolném výšlapu zpět na vrchol. Shyamalan totiž tentokrát humor zakomponoval do filmu už v samotném základu, takže se nemůže stát, že by byl znovu nechtěně k smíchu. The Visit končí s 26 miliony a díky producentovi Jasonovi Blumovi, specialistovi na mikrorozpočty hororů Jamese Wana, bude i slušně výdělečný. Stál totiž jen 5 milionů. Nárůst tržeb z pátku na sobotu byl 15 procent, což film řadí mezi absolutní hororové klasiky jako Saw, Kruh nebo právě Shyamalanův Šestý smysl. Nárůst ukazuje, že diváci mají o film opravdu nadprůměrný zájem. Pokud jste Shyamalanovi fandové, kteří s ním drželi v dobrém a především ve zlém, nemohli jste si přát lepší otvírák. Celosvětově je film už na 29 milionech.

Zbylé filmy se musí spojit pouze s jednocifernými tržbami. War Room, náboženská agitka, která kralovala minulému víkendu padá jen o 20 procent a končí se 7,4 miliony. Studiu Sony už stihla nastřádat necelých 40 milionů. Vůbec nic s ní neudělal projekt z podobného ranku - 90 Minutes in Heaven s Haydenem "Anakinem" Christensenem a Kate Bosworth. Tenhle film utržil jen chudé 2 miliony dolarů.

Svoje jisté peníze si pomalu střádá i A Walk in the Woods s Robertem Redfordem, Emmou Thompson a Nickem Noltem. Propad o 45 procent dává filmu v druhém týdnu 4,6 miliony a necelou dvacítku úhrnně. Z výsluní nechce zmizet ani Mission Impossible se 4 miliony z Ameriky, čerstvými 86 miliony z Číny a 600 mega celosvětově. Straight Outta Compton utržilo další 4 miliony a celosvětově je už na 180. Shodně po 2,7 milionech utržili Kurýr: Restart a No Escape. První jmenovaný má aktuálně z Ameriky jenom 13 milionů (celosvětově 23), No Escape potom dvakrát tolik. Do první desítky se doškrábal i mexický animák Un Gallo Con Muchos Huevos s 2 miliony.

Z menších filmů zmíníme čínský Wolf Totem, který je malý pouze svým nasazením ve 137 IMAX kinech. Z Ameriky film možná dostal jen 103 000 dolarů, v Číně se ale tržby zastavily na 110 milionech. V Číně otevřeli také Mimoni (za 20 milionů dolarů), kteří tak v mezinárodním žebříčku vyšplhali na částku 1,080 miliardy dolarů, překonali Toy Story 3 a stali se místo něj druhým komerčně nejúspěšnějším animákem, hned po Frozen. Velice slušně si pak v pěti kinech vedlo nezávislému Sleeping with Other People. Průměrně hodnocená romantická komedie s Jasonem Sudeikisem a Alison Brie končí se 114 000 dolary.

Příští týden se první místo očekává od Labyrintu: Zkoušky ohněm, diváky by ale mohl zajímat i další velkolepý návrat poslední dobou smůlou ulepené hvězdy. Johnny Depp se totiž ukáže v Black Mass: Špinavé hře. Na těch nejkvalitnějších amerických plátnech se pak představí Everest a do pár kin zavítá i očekávané drogové drama Sicario.

Zdroj: Forbes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest