Box Office: Kurýr diváky nezastihl

Box Office: Kurýr diváky nezastihl | Fandíme filmu
Už čtyři týdny vládnou americkým kinům černoši, zatímco svět patří Tomovi Cruisovi, Jurskému světu a Terminátorovi.

Bylo potřeba trochu vybalancovat dosavadní převahu vulgárního rapu, a tak se jedničkou tohoto víkendu stává War Room. Pro ty, co nezastihli jeho premiéru minulý víkend, zopakujeme, že jde o náboženské drama, které ukazuje, jak krásně dokáže pořádná modlitba nahradit manželskou poradnu. Tento víkend na první místo stačilo 9,35 milionů, což je pouze 12 procentní propad oproti premiéře, a film má tak už 27 milionů. Straight Outta Compton samozřejmě v těsném závěsu s 8,8 miliony a 150 mega celkově (168 celosvětově). Nadvláda Afroameričanů bude zřejmě pokračovat i příští týden, kdy by mohl být jedničkou The Perfect Guy, pokud M. Night Shyamalan nezažije velkolepý comeback s The Visit.

Z novinek se nejlépe dařilo pohodovému A Walk in the Woods s trojicí Redford, Thompson, Nolte. Rozpočet byl osmička a právě s 8 miliony dolary film i začíná, takže tu máme hezký malý hit na začátek školního roku, ačkoli americké recenze by vám ho rozhodně na plné čáře nedoporučily. Film šel do kin už ve středu, takže dohromady "Procházka v lese" zatím utržila 12,6 milionu. Každopádně je to pořád lepší než tragédie, která si říká Kurýr: Restart. Další týden, další zbytečný pokus o násilné prodloužení známé značky. Bez Jasona Stathama si film říká o průšvih už automaticky a také ho dostává, protože film za 30 milionů se stěží zmohl na 7 milionů dolarů. Jako vždy jde ale o čistě francouzskou produkci a EuropaCorp si zajisté pohlídá evropské trhy, které jsou jedinou možností, jak tuhle produkci nějak zachránit. Z mezinárodních trhů. Celosvětově doposud film utržil 19 milionů.

Po sérii malých přešlapů se ale zadařilo u Lionsgate. Nejprve nasazují další mexickou produkci, kterou je tentokrát animák Un Gallo con Muchos Huevos. Stojí za ním osvědčené studio Pantelion Films, od kterých se k nám dostalo třeba veleúspěšné Bez návodu. Pantelion znovu skórují tentokrát s otvírákem okolo 3,5 milionu. Na chlup stejná premiéra proběhla i v Mexiku, takže není divu, že se film do Ameriky dostal jako jeden z prvních mexických animáků v relativně širokém nasazení. Třešničkou na dortu je potom pro Lionsgate 30 000 dolarů, které utržilo v 16 kinech akční Dragon Blade. Jackie Chan, Adrian Brody a John Cusack vám ale budou spíše vyprávět o 120 milionech, které už před mnoha měsíci utržili v Číně.

Tento víkend také patřil Stevovi Jobsovi. Nejprve odstartovalo na Festivalu Telluride drama od Aarona Sorkina a Dannyho Boylea, které se ale bude o dolary ucházet až v říjnu. První ohlasy jsou veskrze pozitivní, a to stejné platí i u druhého filmu, kterým je dokument Steve Jobs: Man in the Machine od Alexe Gibneyho. Ten má za sebou už dokumenty o WikiLeaks, Scientologii nebo Lancovi Armstrongovi. Jobs je velice vděčné téma a ze 70 kin tak padlo 210 000 dolarů.

Ve zbytku světa se jinak mluví o třech věcech. První je Mission Impossible - Národ grázlů, která dosáhla celosvětově na půl miliardu. Film má šanci stát se Cruisovým absolutním hitem, protože premiéra v Číně proběhne až následující týden. Doposud pátá Nesplnitelná mise utržila 511 milionů a dosud nejúspěšnějším Cruisovým filmem je čtvrtá Mise, která utržila 694 milionů.  Druhým tématem je poté Terminátor Genisys, který má sice pořád tragických 89 milionů z Ameriky, ale v Číně už 108 mega, což znamená 436 milionů celosvětově. Třetí díl je překonaný a Genisys je, ať je kvalita filmu jakákoliv, Schwarzeneggerovým druhým nejúspěšnějším filmem všech dob. A téma číslo tři? Jurský svět! Ten se stává teprve čtvrtým snímkem v historii, který na ne-amerických trzích překročil miliardu dolarů (celkem má 1,65 miliardy). Studio Universal navíc letos v tržbách překročilo už hranici 6 miliard dolarů a ještě tak posílilo svůj rekord v tržbách jednoho studia za jeden rok. 

Premiéry příštího týdne jsme už vyzradili v článku. Thriller The Perfect Guy, Shyamalanova The Visit a 90 Minutes In Heaven, které naváže na aktuální poptávku věřících.

Zdroj: Forbes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest