Underworld 5 se bude od října točit v Česku

Underworld 5 se bude od října točit v Česku | Fandíme filmu
Kolik u nás filmaři utratí? Postupně jsou také obsazovány jednotlivé role, včetně hlavního záporáka.

To, o čem jsme zaslechli poprvé v květnu, nabírá čím dál zřetelnější obrysy. 5.10. začnou američtí filmaři točit v Praze Underworld: Next Generation. Na českou část natáčení má štáb přes 32 milionů dolarů. Film připravuje společnost Lakeshore Entertainment, která má už tři roky stálou pobočku v Praze a vlastní natáčení zajistí produkční firma Stillking Films, která se podílela zajišťovala českou část natáčení pro Dítě 44 či Mission: Impossible – Ghost Protocol.

Film režíruje Anna Foerster, převážně seriálová režisérka, která však prošla školou Rolanda Emmericha. Na jeho filmech pracovala jako trikařka, kameramanka i režisérka pomocného štábu. Scénář napsal Cory Goodman (Kazatel, The Last Witch Hunter). Z minulého filmu se vrací Kate Beckinsale, jako hlavní hrdinka série Selene, a Theo James, jako její upíří parťák David.

V posledních týdnech byly obsazeny také tři další postavy. Tobias Menzies (Outlander) hraje Mariuse, tajuplného vůdce Lykanů. Bradley James (iZombie, Merlin) hraje záporáka filmu. A začínající Clementine Nicholson hraje Lenu, nejlepší válečnici severského klanu na dceru Vidara (ačkoliv nevíme, kdo to Vidar je). Film se má zaměřit na „mladší generaci upírů“. Datum české premiéry je naplánované na 27.10. 2016.

Zdroje: Deadline I, II, III, Still King, Czech Film Comission, Státní fond kinematografie

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest