Gangster Ka: Česká kriminálka podle Kmenty

Gangster Ka: Česká kriminálka podle Kmenty | Fandíme filmu
Známý český investigativní novinář Jaroslav Kmenta popsal mimo jiné i aktivity Radovana Krejčíře. Teď se jeho práce stala předlohou celovečerního filmu.

V posledních letech je vděčným tématem české filmové a televizní tvorby kriminální podsvětí. Příkladem toho může být například seriál Případy 1. oddělení nebo filmy Kajínek a Příběh kmotra. Autor předlohy k druhému jmenovanému filmu, investigativní novinář Jaroslav Kmenta, spojil síly s režisérem Janem Pachlem (Cirkus Bukowsky) a společně napsali scénář k filmu Gangster Ka, který se v kinech v ČR a na Slovensku promítá už od včerejška. Film je natočen podle skutečných událostí, sepsaných Kmentou do knihy Padrino Krejčíř – Gangster, která popisuje průběh a vyšetřování zločineckých aktivit Radovana Krejčíře. Přestože je film jasně inspirován Krejčířovým životem, autoři upozorňují, že nejde o biografii. Hlavní postavy tak mají odlišná jména a některé události byly přizpůsobeny filmovému pojetí. V hlavních rolích účinkují Hynek Čermák (Cirkus Bukowsky), Miroslav Etzler (Jak se krotí krokodýli), Predrag Bjelac (Harry Potter a Ohnivý pohár), Vlastina Svátková (Fair Play), Jaromír Hanzlík (Postřižiny) nebo například dabér Bruce Willise – Alexej Pyško. Téměř celý tým, stojící za tímto filmem společně pracoval také na poměrně úspěšném seriálu Cirkus Bukowsky, takže pokud se vám líbil seriál, možná vás zaujme i Gangster Ka.

Radim Kraviec (Čermák) alias Káčko je inteligentní zločinec, který své bohatství získává pomocí podvodů. Před jeho zatím „nejpovedenějším“ kouskem ho ale podvede jeho pravá ruka – Albánec Dardan Cirkel (Bjelac) a Kraviec skončí ve vazbě. Z té se však zakrátko dostává ven a je rozhodnutý se pomstít.

Kvůli velkému množství děje rozdělili autoři film na dva díly, přičemž ten druhý s názvem Gangster Ka: Afričan se do kin podívá 26.11. a jak již název napovídá, bude se týkat aktivit Radima Kraviece v zahraničí.

Gangster Ka: Trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest