Mune - Strážce měsíce: Originální animák se blíží

Mune - Strážce měsíce: Originální animák se blíží | Fandíme filmu
Jeden z nejoriginálnějších rodinných animáků po stránce výtvarné i mytologické, se blíží do českých i slovenských kin. Seznamte se, koukněte na ukázku.

Spojené státy sice mohou být v současnosti nejvýraznějším vývozcem animovaných filmů, avšak i další země se snaží nezůstat pozadu. Například Francouzi nás mohli o jejich schopnostech přesvědčit již prvním dílem komedie Já, padouch. Jedním z nejnovějších animovaných počinů ze země galského kohouta je Mune – Strážce měsíce, který se v ČR začne promítat od 3.9. a na Slovensku od 17.9. 2015. Scénář k filmu napsal Benoît Philippon (režie a scénář filmu Lullaby for Pi), společně s Jérômem Fanstenem. První jmenovaný je také režisérem filmu, tentokrát ovšem společně s talentovaným animátorem Alexandrem Heboyanem, který sbíral zkušenosti například prací na filmech Kung Fu Panda nebo Monstra vs. Vetřelci. O produkci filmu se starala společnost ON Entertainment, která chystá i nejnovější animované zpracování známé pohádky Malý Princ. V původním znění jednu z hlavních postav namluvil Omar Sy (Nedotknutelní), avšak film se pravděpodobně v kinech objeví pouze dabovaný. V českém znění účinkují mimo jiné David Gránský, Ivana Korolová nebo Petr Lněnička.

Příběh se odehrává v kouzelném světě, kde mají Slunce i Měsíc své vlastní strážce, kteří je chrání a starají se o ně. Volba nových strážců je vždy velkou událostí, a zatímco strážcem Slunce je zvolen silný a odvážný Sohone, strážcem Měsíce se stane plachý lesní faun jménem Mune. Díky své nezkušenosti dostane Mune Měsíc i Slunce do nebezpečí a musí tak spojit síly se Sohonem a dívkou z vosku Glim a vrátit Měsíc i Slunce zpět na svá místa.

Zkušený tým tvůrců (mimo jiné pracovali na filmech Hotel Transylvánie, Na vlásku, Lorax) a originální děj by měly zaručovat kvalitní podívanou. Zda tomu tak opravdu je, by vám mohla napovědět ukázka níže.

Mune - Strážce měsíce: Dabovaný trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest