Píseň moře: Na Oscara nominovaný animák dorazil

Píseň moře: Na Oscara nominovaný animák dorazil | Fandíme filmu
Krásně animovaný pohádkový příběh, inspirovaný keltskými mýty, se ode dneška promítá v českých kinech. Pusťte si trailer, seznamte se.

Už dnes v českých kinech startuje na Oscara nominovaný animovaný film Píseň moře (vítězství si nakonec vysloužila komiksová Velká šestka). Nominace ale taky hezky zazní v uších a režisér Tomm Moore si s Písní moře (Song of the Sea) zapsal již druhou. Ta prvá byla za příjemně poklidný, spirituální animák Brendan a tajemství Kellsu z roku 2009.

Irská pohádka nás vezme do říše keltských mýtů a legend, kde v jednom opuštěném majáku žije otec se svými dětmi Benem a Saoirse. Malá Saoirse ale jednoho dne najde mušli, kdysi patřící její matce. Díky ní se ona i rodina dozví, že malé děvče je ve skutečnosti mytická Selkie - poslední tulení víla, která má neodkladné povinnosti pod hladinou moří. Děti jsou však posláni žít do města ke své babičce. Ale ta také není jen tím, čím se zdá být... 

V originálním znění postavy namluvili Brendan Gleeson (série Harry Potter), Fionnula Flanagan (Pomáhat a chránit) a řádka ne moc známých Irů (David Rawle, Kevin Swierszcz, Lisa Hannigan, Lucy O’Connell). Hlavním postavičkám v českém znění svůj hlas propůjčili Matěj Převrátil, Klára Nováková, Anna Brousková, Libuše Švormová, nebo Petr Lněnička.

Animace se opět nese v neotřelém, nápaditém duchu Brendana a Tajemství Kellsu a atmosféře napomáhá i magický soundtrack od stejného skladatele (Bruno Coulais). Jestli se i samotný film ponese v podobně zasněné atmosféře, jako trailer, divákům z kinosálů se určitě vtiskne do paměti. Do slovenských kin snímek dorazí 16.4..

Píseň moře: Trailer s českými titulky

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest