Krásné svátky a šťastný nový rok

Krásné svátky a šťastný nový rok | Fandíme filmu
Micimutr, Tajemství staré bambitky a vyhlídky do budoucna.

Je Boží hod vánoční, cukroví ve spíži pomalu ubývá a já konečně vyšetřil chvíli k sepsání sváteční zdravice pro naše věrné čtenáře. Posledních pár týdnů bylo z mé strany pěkně nabitých, ale svobik v době mé nepřítomnosti, redakci bravurně převzal a předvánoční nálož trailerů na ty nejočekávanější filmové pecky, se tak na vaše přijímače dostala bez zbytečných prodlev.

Pak přišly Vánoce a s nimi nové české pohádky. Jak dopadly? Jako obvykle, to nebylo nic moc. Micimutr měla sice slušnou výpravu, obstojného digitálního draka a sem tam vtip, ale scénář působí dojmem, jako by se ho někdo vší silou snažil natáhnout na dvojnásobnou délku a tak jsme se dočkali naprosto nepochopitelného dějového úkroku, který veškeré snažení tvůrců dokonale pohřbil. Kdo viděl, ví, co mám na myslí.  Ostatním ten šok nebudu kazit, třeba se k Micimutr ještě dostanou. 

Podobně si vedlo Tajemství staré bambitky. Na první pohled bylo sice televiznější a méně výpravné, ale mimózní momenty si naštěstí odpustilo, takže je skóre vyrovnáno a můžeme hovořit o zhruba stejné úrovni. Opět jsme dostali sem tam nějaký ten vtip, v jádru sympatické postavy a slaboučký děj, nad kterým se ale ve vánočním cukrovém deliriu dá přimhouřit oko. Kouzla protentokrát střídají loupežníci, Vojtu Dyka Tomáš Klus a dohromady je to pořád o několik tříd slabší, než libovolná vánoční klasika. Jako třeba Sám doma z titulky. ;-)

Pokud byste ale nějakou pořádnou vánoční novinku vidět vyloženě chtěli, nic není ztraceno. V kinech zrovna běží Velká vánoční jízda, která nedopadla vůbec špatně. Americký animovaný snímek vás pozve do zákulisí santaclausovského řemesla a vy se tak pěkně zblízka podíváte na kloub vánočnímu roznášení dárků. Střední část filmu je sice poněkud roztahaná, ale začátek je neskutečně vtipný a nápaditý a konec zase patřičně dojemný, takže sváteční návštěvou biografu určitě neprohloupíte.

A co pro vás Ježíšek schoval na FandimeFilmu.cz? V nejbližších dnech se bude redakce ještě pořád věnovat příbuzenstvu a bramborovému salátu, ale pak už spolu s blížícím se koncem roku spustíme velké bilancování. Ohlédneme se za nejlepšími peckami letošního roku a připomeneme, na co se můžete těšit v roce příštím. Není toho málo a už teď vám můžeme prozradit, že třeba takoví Muži, kteří nenávidí ženy, budou podle kolegyně CBD opravdu stát za to. Recenze by měla následovat v nejbližších dnech. Po novém roce pak čekejte znatelný nárůst v množství článků. V redakci totiž probíhají intenzivní změny a plody těchto změn budete moci už brzy vychutnávat na vlastní kůži! Tak zůstaňte na příjmu a Fanděte Filmu.

Petr „Anarvin“ Slavík, šéfredaktor

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest