Bourne 5: Témata a filmové lokace

Bourne 5: Témata a filmové lokace | Fandíme filmu
Natáčení nového Bournea je za rohem, Matt Damon odhaluje první podrobnosti.

Natáčení pátého Bournea začne už příští týden, a tak reportéři BuzzFeedu vyzpovídali Matta Damona, představitele hlavní role, který odhalil první podrobnosti.

Poslední dvě bourneovky, které s Paulem Greengrassem natočil, byly podle Matta o prezidentské vládě George Bushe. Aby našli nějaké nové téma, museli filmaři počkat, až se svět dostatečně změní. Dlouho je nic nenapadalo, dokud Edward Snowden nepředal novinářům interní dokumenty NSA, které odhalují rozsah dohledu, který americká agentura drží nad občany USA i zahraničních států.

Film se tedy má potýkat s tématy špionáže a občanských práv a s povahou demokracie. Druhým velkým tématem jsou evropská úsporná opatření. Film tak příznačně bude začínat v Řecku, v kolébce demokracie, která je však zdaleka nejvíce v Evropě stižena ekonomickou krizí. Vrcholit by naopak měl v naprosto protikladném Las Vegas, jakémsi pokřiveném symbolu ekonomického úspěchu, či rovnou zhýralosti chcete-li.

Společně s Mattem Damonem se vrací také Julia Stiles, oba veterány doplní Tommy Lee Jones a Alicia Vikander. Premiéra je naplánována na 15.7. 2016.

Zdroj: BuzzFeed

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest