The Fifth Estate: Trailer s blonďatým Cumberbatchem

The Fifth Estate: Trailer s blonďatým Cumberbatchem | Fandíme filmu
Je tu první upoutávka na "film o Wikileaks", která snímek vykresluje jako moderní, skoro až fincherovský kus filmařiny.

Chystaný film o rozporuplné postavě Juliana Assange jsme vás již představovali v obsáhlém článku. Snímek režiséra Billa Condona (Kinsey, Dreamgirls, poslední dvě části Twilight Ságy) bude mapovat vše od samotných počátků Juliana Assange, jakožto rozzlobeného mladého muže bojujícího se systémem, až po jeho pád. V hlavní roli se ukáže Benedict Cumberbatch a ve vedlejší roli Daniel Brühl jako Assangeův kolega Daniel Domscheit Berg.

Na internetu se objevil první trailer, který překvapil svojí dramatičností a popravdě mám pocit, že vypadá mnohem líp, než spousta lidí očekávalo. Samotná ukázka začíná nejznámějším videem Collateral murder. Server WikiLeaks obdržel kopii videozáznamů, pořízeného z kabiny amerického bitevního vrtulníku Apache během dvou incidentů na předměstí Bagdádu 12. Července 2007, při nichž zahynulo nejméně dvanáct lidí (šokující byla zpráva především v tom, že se nejednalo o teroristy, jak se vojáci milně domnívali, nýbrž novináře Reuters).

Zdá se, že Condon k ožehavému tématu přistoupil velmi obezřetně a ústřední postavu nevykreslil pouze jako muže bojujícího za pravdu a transparentnost, ale také jako egoistického člověka trpícího mesiášským komplexem. Ukázka vypadá vskutku lákavě a my se pomalu můžeme začít těšit, jelikož film navštíví naše kina 17.9. 2013!

The Fifth Estate: Trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest