Box Office: Hitman dostává tvrdou ránu

Box Office: Hitman dostává tvrdou ránu | Fandíme filmu
O novinky není zájem, tak se chodí na rap a Toma Cruise. Terminátora jinak velkolepě zachraňuje Čína.

Rappový životopis skupiny N.W.A. rozhodně není událostí jednoho víkendu a ve druhém týdnu tak Straight Outta Compton udržuje první příčku s 27 miliony dolary. V Americe tedy prozatím 111 mega, což je kousek od konečných 116 mega 8. míle. Zatím to výhledově vypadá na trvalou nadvládu alespoň do konce prázdnin a silnou výdrž napříč měsícem září. Jestli padne 157 milionů prvního Scary Movie, půjde o nejúspěšnější film režírovaný černochem.

Ani Mission Impossible - Národ grázlů není vůbec unavená - ve čtvrtém týdnu jde téměř k 12 milionům a celosvětově už přes 438 mega. V Americe film překoná během následujícího týdne SpongeBobových 162 milionů a stane se tak nejúspěšnějším filmem studia Paramount v tomto roce.

Z novinek se nejlépe zadařilo hororu Sinister 2. Produkční dům Blumhouse znáte jako ty, kteří šetří na rozpočtech. Tentokrát ale nalili do pokračování překvapivého třímilionového hitu z roku 2012 už rovných deset milionů a 77 milionů jedničky čekat rozhodně nemůžou. Film totiž začal jen s 10,6 milionu a trápí se i s ošklivými recenzemi. V Americe to bude maximálně 25 mega s malými vyhlídkami na obří zahraniční čísla.

Ještě horší nálož ale dostává Hitman: Agent 47, který dosahuje nového akčního dna tohoto roku. Reboot, který nikdo nechtěl, končí víkend s 8 miliony a v Americe se zastaví možná na 21 milionech, což je číslo, které předchozí Hitman (2007) sfoukl za pět dnů. Recenze hovoří o jedné z nejhloupějších videoherních adaptací a Foxové určitě doufají, že se ohlasy nedostanou do zahraničí, odkud by studio rádo zachraňovalo tuhle 35milionovou pohromu. Zatím z mezinárodních trhů dorazilo dalších 8 milionů.

Před poslední větší novinku se vtěsnalo ještě Krycí jméno U.N.C.L.E., které má možná propady okolo 45 procent, ale bohužel malou premiéru, ze které se ukrajuje. Ve druhém týdnu tedy jen 7,5 milionu a 26,6 mega úhrnně, 52 celosvětově.

Se scenáristou Maxem Landisem můžeme pak zoufale naříkat nad osudem American Ultra. Zhulenecká akční komedie o Jessem Eisenbergovi a Kristen Stewart, kteří se dostanou do hledáčku CIA, sbírá rozhodně lepší recenze než Hitman nebo Sinister, přesto ale hvězdná dvojka nedokázala přilákat víc diváků a film končí jen s 5,5 milionu. Jde o další nepovedenou akvizici studia Lionsgate, které koupilo před časem nepříliš výdělečnou Ovečku Shauna a teď za 7 milionů American Ultra.

Z menších filmů se napříč recenzenty doporučuje komedie Grandma s Lily Tomlin. Film ze čtyř kin dostal 121 000 dolarů a rozhodně si zaslouží navýšení projekcí. Druhou stranou mince je zase komedie Je prostě báječná od režiséra Petera Bogdanoviche. Recenzenti hodnotí film podprůměry a není tak divu, že se ve 28 kinech zmohl jen na 48 000. A hádejte... Jde o další nepovedenou koupi studia Lionsgate, které film vzalo distributorovi Clarius Entertainment a nasadilo ho coby první hvězdami natřískaný kousek nové značky Lionsgate Premiere, která to zkouší jak v kinech, tak na VOD. Příště nasadí Dragon Blade s Jackiem Chanem, tak snad se konečně zadaří.

A na závěr dobrá zpráva pro fanoušky nově nastartovaného Terminátora: Genisys. Arnie a spol. naprosto odrovnali většinu čínských kin s jednodenní premiérou ve výši 27,4 milionů. To je čtvrtý nejúspěšnější start amerického filmu v Číně hned po Rychle a zběsile 7 (63 mil.), Avengers 2 (34 mil.) a Transformers 4 (30 mil.). Paramount nepochybně čekal právě na čínská čísla, aby se mohl konečně zavázat k sequelu pro rok 2017. Pokud to skutečně udělá, bude Terminátor po Pacific Rim další sérií, kterou zachrání dálný východ. Celosvětově film i s Čínou utržil 353 milionů a pár mega ještě Říše středu přidá.

Příští týden Zac Efron a We Are Your Friends, modlitbami se bude válčit ve War Roomu a pistolemi potom normálně v thrilleru No Escape.

Zdroje: Deadline, Forbes 1, Forbes 2

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest