Captain America: Občanská válka na D23

Captain America: Občanská válka na D23 | Fandíme filmu
Civil War promítala veřejně svou první upoutávku. Co všechno v ní bylo k vidění?

Vedle Doctora Strange přivezl Marvel na Disneyho akci D23 také Captaina Ameriku: Civil War (Občanskou válku). Společně s šéfem Marvelu, Kevinem Feigem, přišli snímek představit Chris Evans a Anthony Mackie. Oba dva herci přiletěli přímo z Berlína, kde se pořád ještě filmuje. Do konce natáčení už ale zbývá jen týden! Chris Evans chvíli mluvil o tom, jaký je fanoušek Disneyho a oba pánové vtipkovali s Feigem, většinu času ale zabrala exkluzivní upoutávka, kterou divákům přivezli. Nezdá se, že by chtěl Marvel video oficiálně zveřejnit a ani zatím neuniklo online. Máme pro vás tedy alespoň slovní popis od očitých svědků:

Nový tým Avengers z okolních budov sleduje tržnici v tropické rozvojové zemi. Captain America (Chris Evans) velí k ostražitosti. Falcon (Anthony Mackie) vyšle na ulici dron zvaný Red Wing (jméno odkazuje zvířecímu pomocníkovi, kterého měl hrdina v komiksech). Dron vletí pod zaparkovaný náklaďák a začne jej scanovat. Black Widow (Scarlett Johansson) zahlásí, že je uvnitř beranidlo. Z náklaďáku vyrazí Crossbones - Brock Rumlow z minulého filmu, oblečený v posilujícím exoskeletu (Frank Grillo). Captain na něj zaútočí, ale znetvořený Rumlow mu přichytí na štít magnetickou bombu. Cap odhodí štít vysoko do vzduchu, aby ochránil civilisty před explozí, ale bez ochrany se do něj Crossbones pustí. Black Widow běží skrz tržnici k bojující dvojici, za pomoci bojových umění vyřizuje další protivníky. Falcon také zápasí s padouchovými poskoky. Crossbones je naštvaný, že jej Kapitán zjizvil, když mu shodil v Captain America: The Winter Soldier budovu na hlavu. Oba muži se perou, Cap oponentovi strhne helmu, srazí jej na zem a vypadá to, že jej porazí. Na poslední chvíli ale Cross Bones řekne něco o tom, že si Bucky Kapitána pořád pamatuje a následuje střih.

V následující scéně byly vidět záběry na Capa a některé Avengery, jak procházejí svou základnou, v rychlích střizích probíhala další akce a do toho běžel voiceover Generála Rosse (teď už ministr zahraničních věcí Ross, v podání Williama Hurta). Říká, že „svět vám (Kapitánovi/Avengerům), dluží nesplatitelný dluh. Ale zatímco mnozí vás vidí jako hrdiny, jiní vás vidí jako samozvané mstitele, bojí se vás“. Na to Kapitán odpovídá, že zachrání, kolik jen mohou. Někdy to prostě nejsou úplně všichni. Do toho běží záběry z finále Captain America: The Winter Soldier. Pak následuje záběr na tu samou místnost, kterou jsme viděli v potitulkové scéně Ant-Mana. Bucky (Sebastian Stan) je chycený ve svěráku, Cap se ho ptá, jestli si na něj pamatuje. Bucky odpoví, že jeho matka se jmenovala Sarah a vždy si dával noviny do bot.

Pak Captain a Bucky kráčejí k nějakému zasněženému bunkru. Hlas (Capův?) říká: "Jak bys označil skupinu nadlidských jedinců, kteří dovedou dosáhnout naprosto čehokoliv, co si zamanou"? Do toho běží záběry Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), Falcona, Visiona (Paul Bettany) oblečeného v běžném oblečení. Záběr na rakev s britskou vlajkou. Pak proti sobě stojí Stark (Robert Downey Jr.) s Rogersem a Tony Stevenovi říká: "Občas bych tě chtěl praštit do těch tvých perfektních zubů. Nemáme hranice, nejsme o nic lepší než padouši“. Na což Cap odpovídá: „Takhle ty si představuješ ochraňování“?

Vypravěč (Ross?): „Něco se stalo, něco co se nemůže odestát. Svět chce, aby hrdinové zůstali, ale musí být regulováni. Ovládáni". Následuje pár rychlích střihů, pohled na Black Panthera (Chadwick Boseman), jeho kostým vypadá stejně jako na artworku. Pohled na postavu Martina Freemana, v místnosti plné obrazovek. Spider-Man se neukáže. Nakonec se Kapitána někdo zeptá: "Co můžeme dělat"? On odpoví: "Bojovat". Na jedné straně se sbírají Capovy síly. Falcon, Scarlet Witch, Hawkeye (Jeremy Renner). Na druhé vidíme přinejmenším Iron Mana, War Machinea (Don Cheadle) a Black Widow. Hrdinové se do sebe pustí. Hawkeye klečí na Black Widow a škrtí ji. Ona se ptá: "Jsme pořád přátelé, že"? A Hawkeye na to: "Záleží na tom, jak moc mě praštíš".

Celá upoutávka končila humornou scénou. Captain a spol. dojdou k bílé dodávce, otevřou ji. Uvnitř spíš Scott Lang (Paul Rudd). Hbitě vyskočí, je celý nadšený z toho, že vidí kapitána Rogerse, následně mu humorně třese rukou příliš dlouho, přeříkává se, a i když Scarlet Witch říká, že ji zná také, stejně nemůže spustit oči z Kapitána. Pak upoutávka končí.

Podle reportů je film (alespoň podle upoutávky) natáčený hodně podobným stylem, jako Captain America: The Winter Soldier, kterého natočili stejní režiséři, snad jen kamera při akčních scénách podle některých není až tak zběsilá. Víc prezentace na D23 neprozradila. Z pohledu zvenčí můžeme říct snad jen to, že film evidentně navazuje jak na CA: TWS (Captain stále hledá Buckyho), ale také na Avengers: Age of Ultron, po jejichž událostech má svět z hrdinů strach, i když je možná potřebuje. A jednotliví Avengers mají rozdílný názor na to, jak se ke společenským tlakům postavit. Snad se tedy můžeme těšit na další komiksovku s příchutí politické thrilleru, jakou byl právě vydařený The Winter Soldier.

Captain America: Civil War navazuje tam, kde skončil Age of Ultron. Steve Rogers vede nový tým Avengers, který se i nadále snaží ochraňovat lidstvo. Po dalším mezinárodním incidentu, který se neobejde bez obětí a škod, však narůstá politický tlak na ustanovení řádu, který pevně určí, kdy a kde mají Avengers zasahovat a kdo je odpovědný za případné škody. Politický tlak rozdělí Avengers a to ve chvíli, kdy se snaží svět ochránit před novým hanebným nepřítelem.

Ve filmu se vrací ti Avengers, kteří se na konci Age of Ultron stále nalézali na zemském povrchu, tedy Captain America (Chris Evans), Iron Man (Robert Downey Jr.), Black Widow (Scarlett Johansson), Hawkeye (Jeremy Renner), War Machine (Don Cheadle), Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), Vision (Paul Bettany) a Falcon (Anthony Mackie). Dále se vrací postavy z Captaina Ameriky: Winter Soldier, tedy Winter Soldier (Sebastian Stan), Sharon Carter (Emily VanCamp) a Crossbones (Frank Grillo). Dále se ve filmu objeví také Ant-Man (Paul Rudd) a generál Ross (William Hurt). Nově se ve světě Marvelu představí také Black Panther (Chadwick Boseman), Baron Zemo (Daniel Brühl) a Martin Freeman v blíže nespecifikované roli. Režírují Joe a Anthony Russoovi, scénář napsali Christopher Markus a Stephen McFeely. Česká premiéra je naplánována na 5.5. 2016. 

Zdroje: Collider, Joblo, IGN, io9, EW, Cinemablend, Disney, Marvel, Coming Soon

Captain America: Občanská válka

12.04.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest