Spider-Man: Scenáristé promluvili

Spider-Man: Scenáristé promluvili | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Jejich aktuální premiéra sklízí nepříznivé recenze. Proč dostali za úkol napsat Spider-Mana? A viděli jsme první kousíček hrdinova kostýmu?

Už v polovině měsíce jsme se dozvěděli, že scénář nového Spider-Mana budou psát Francis Daley a Jonathan M. Goldstein. Teď se ke skutečnosti konečně mohou oba pánové začít oficiálně vyjadřovat. Dvojice to u Marvelu jednoduše zkusila, když její agent studiu poslal scénář, který napsali a ubezpečil jej, že Daley a Goldstein chtějí přejít od masové komedie k akci a akční komedii. Pomohlo jim také to, že šéf Marvelu Kevin Feige chce nového Spider-Mana pojmout v duchu snímku Johna Hughese a pánové zrovna napsali a zrežírovali restart Bláznivé dovolené, kterou původně napsal právě Hughes. Scenáristé chtěli nejprve Spider-Mana i režírovat, tento úkol však nakonec připadl Jonovi Wattsovi. Když ale studio hledalo pro Wattse nějaké pomocníky, vybralo právě Daleyho s Goldsteinem. Na Spider-Manovi je baví především to, že se s ním lehko ztotožní - Je to vyděděnec a geek a proti vnějším potížím se brání s pomocí svého smyslu pro humor. Režisér Jon Watts pak v jiném interview zmínil, že spolu se scenáristy mimo jiné musí pracovat na tom, aby film pasoval do zbytku marvelovského universa.

Další trhliny bohužel nabírá resumé obou scenáristů. Jejich dosavadní filmy (Šéfové na zabití 1+2, Zataženo, občas trakaře 2, Kouzelníci) se pohybovaly v mezích lehkého nadprůměru a podprůměru. Už několik měsíců se ale ze zámoří proslýchalo, že jejich restart Bláznivé dovolené bude stát za to. Kdykoliv se někde novinářům promítal kus filmu, snesla se chvála. Teď se konečně objevily první recenze a příliš přívětivé nejsou. Po čtyřiatřiceti recenzích má snímek na Rotten Tomatoes průměrnou známku 4/10.

To ale není všechno, co se kolem Spider-Mana v posledních dnech semlelo. Znenadání se na Twitteru objevil účet označený jako Russo Brothers (bratři Russovi režírují Captain America: Civil War), kolem kterého se dějí podivné věci. Chvíli jej sledují někteří zaměstnanci Marvelu, aby následně zase účet sledovat přestali, pak se režisér James Gunn (Strážci Galaxie) nechá slyšet, že je účet podvrh, jen aby zprávu o chvíli později zase smazal. Z oficiálních míst nikdo pravost účtu nepotvrdil ani nevyvrátil, akorát serveru Birth Movies Death potvrdil autenticitu účtu jeho interní zdroj. Na zmiňovaném Twitteru se objevila řada velice neurčitých fotek, které mohou pocházet z natáčení Captain America: Civil War. Nejvíc pozornosti pak vzbudily dvě momentky, které by mohly být detailem superhrdinské kostýmu. Možná právě Spider-Manova. Ty dvě fotky přikládáme do galerie, zbylé si můžete prohlédnout přímo na @Russo_Brothers. A malý bonus na závěr: Nový Spider-Man si má dle dosavadních zpráv svůj první kostým vyrobit sám, na koleni. Mohl by vypadat nějak takhle?

Zdroje: Birth Movies Death, Deadline, NPR, MCU Exchange, EW

Galerie: 2

Spider-Man: Scenáristé promluvili | Fandíme filmu Spider-Man: Scenáristé promluvili | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest