Vynikající herci, kteří překvapivě dosud nemají Oscara

Vynikající herci, kteří překvapivě dosud nemají Oscara | Fandíme filmu
Focus/Disney
Střídají jednu výživnou roli za druhou nebo jsou živoucími symboly Hollywoodu, prestižní trofej ale doma nemají. U některých vás to opravdu překvapí.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5
  6. Kapitola č.6
  7. Kapitola č.7
  8. Kapitola č.8

Článek byl prapůvodně publikovaný už před lety, a tak se od té doby situace lehce změnila a hned tři pánové z našeho výčtu konečně byli ocenění. Což jen potvrzuje, že v seznamu skutečně najdete herce, jejichž výrazné výkony k sobě dlouhodobě přitahují pozornost. Zajímavé je, že dva ze tří pánů cenu dostali teprve letos:

Leonardo DiCaprio

5× nominace v hlavní roli (Letec, Vlk z Wall Street, Krvavý diamant, Revenant, Tenkrát v Hollywoodu), 1× vedlejší role (Co žere Gilberta Grapa)

Svou první nominaci obdržel v roce 1993 a od té doby se vypracoval na jednoho z nejžádanějších a nejlepších ve svém oboru. Celkem pětkrát za svoji kariéru minul cíl. Uspěl teprve s Revenantem z roku 2015. Pak se zase vrátil do kategorie herců, co sbírají nominace, ale nikoliv cenu samotnou, když nebyl odměněný za Tenkrát v Hollywoodu.

Joaquin Phoenix

3× hlavní role (Joker, Walk the Line a Mistr), 1× vedlejší (Gladiátor)

Joaquin je mnohými velmi často řazen po boku Daniela Day-Lewise na pomyslný trůn nejlepšího herce současnosti. Je známý pro svou zálibu v náročných a vyzývavých rolích. Jeho výkon v Mistrovi je často dáván za příklad jednoho z nejpůsobivějších výkonů, který nezískal Oscara. Sluší se podotknout, že dlouhodobě se Phoenix k oscarové Akademii nevyjadřoval zrovna dvakrát vybíravě, a tak přehlížení jeho talentu vlastně ani nepřekvapí. Pak ale přišel Joker, kde Phoenix diváky svým výkonem strhl. K tomu sklopil uši, začal poctivě obcházet všechny dílčí ceremoniály, akademické galavečery, potřásal těma správnýma rukama a nakonec z toho soška přeci jen byla!

Brad Pitt

2× hlavní role (Moneyball, Podivuhodný případ Benjamina Buttona), 2× vedlejší role (Tenkrát v Hollywoodu, 12 opic).

Další velké jméno, kterému zlatá soška dlouho unikala. V minulosti byl blízko ve třech případech a výrazné projekty neváhá sám podpořit jako producent. A jednoho producentského Oscara dokonce Brad v minulosti získal, když pomohl na svět oceňovanému historickému dramatu 12 let v řetězech. Na herecké ocenění však čekal dlouhých 33 let. Poštěstilo se teprve letos, když byl oceněný za vedlejší roli v Tarantinově Tenkrát v Hollywoodu.

Čestné zmínky: Albert Finney, Liam Neeson, Ed Harris, Matt Damon, Ralph Fiennes, Ewan McGregor, Steve Buscemi, John Malkovich, Samuel L. Jackson, ze starších ročníků třeba James Dean a výčet samozřejmě pokračuje dál a dál, takže určitě v komentářích dejte vědět, u kterého herce jste byli překvapení vy, když jste zjistili, že ani po všech dosavadních báječných rolích pořád ještě známou sošku doma nemá.

Příspěvek poprvé vyšel v roce 2015. Znovu jej připomínáme v rámci rubriky "staré ale dobré". V ní novějším čtenářům připomínáme starší tematické příspěvky, které jsou zajímavé i dnes.

« Předchozí kapitola

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest