Vynikající herci, kteří překvapivě dosud nemají Oscara

Vynikající herci, kteří překvapivě dosud nemají Oscara | Fandíme filmu
Focus/Disney
Střídají jednu výživnou roli za druhou nebo jsou živoucími symboly Hollywoodu, prestižní trofej ale doma nemají. U některých vás to opravdu překvapí.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5
  6. Kapitola č.6
  7. Kapitola č.7
  8. Kapitola č.8

Oscar – nejvýznamnější ocenění filmového světa. Bezpočet herců a hereček po něm touží. Pro některé je vstupenkou do nejvyšší ligy a výtahem ke slávě, pro jiné potvrzením vlastních schopností a cestou k něčemu, po čem většina z nás prahne: K respektu okolí. Samozřejmě, celou oscarovou sezónu lze zavrhnout a označit jako obchod s masem či soutěž popularity, která má s oslavou filmu a vyzdvihnutím těch skutečně nejlepších pramálo společného.

Ať už ale patříte mezi cyniky a vnímáte cenu Akademie jen jako reklamu na Hollywood, nebo se spíš kloníte k těm kteří nejdřív připomenou, že opravdu málokterá trofej má po celém světě takové jméno, jako Oscar, budete možná až překvapení, kolik nesmírně výrazných hereckých matadorů sošku nikdy nezískalo. Hráli v úžasných filmech, mohou se pochlubit rolemi, které změnily tvář filmového průmyslu, získali celou škálu ocenění, ale navzdory bohaté a úspěšné kariéře jim soška nejprestižnější stále uniká. Pojďme se podívat na skupinu těch nejvýraznějších „smolařů“

.

Edward Norton

1× hlavní role (Kult hákového kříže), 2× vedlejší (Prvotní strach, Birdman)

Potížista, ztracený syn, věčný kverulant. Edward Norton si během své bohaté kariéry vysloužil celou řadu přízvisek. Ať již zaslouženě či nikoliv, není nejmenších pochyb o tom, že svého času byl mnohými označován za nejtalentovanějšího herce své generace. V posledních letech poněkud ustoupil do pozadí a do světla reflektorů se vrátil až rolí v Birdmanovi. Pak však znovu přišel ústup do pozadí. Přijde další oscarová šance spolu s The French Dispatch, očekávanou novinkou Wese Andersona?

Další kapitola »

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest