Box Office: Mravenčí víkend

Box Office: Mravenčí víkend | Fandíme filmu
Marvel výrazně zpomaluje a přináší malý supehrdinský film na úkor obvyklých tržeb.

Pokud bychom přepočítali na dnešní dolary Neuvěřitelného Hulka a jeho 55 premiérových milionů z roku 2008, vyšlo by nám v inflační kalkulačce nějakých 70 mega, což znamená, že 58 milionů od Ant-Mana je svým způsobem nejmenší otvírák, jaký zatím Marvel od své renesance zažil. Jak ale většina z vás ví, Ant-Man je taková oficiální marvelovská druhá liga, s menším rozsahem, menším hrdinou, menším rozpočtem (jenom 130 milionů!) a tedy i menším otvírákem.

Po čtyřech letech tu máme další origin sólového hrdiny, a tak můžeme srovnat Ant-Mana s tím posledním, Kapitánem Amerikou, který se 140 milionovým rozpočtem utržil v roce 2011 premiérových 65 milionů a skončil celosvětově na 373 milionech. V konečném úhrnu čekejte u Ant-Mana podobná, ne-li lepší čísla. Marvel je totiž mezinárodně rozhodně silnější než před čtyřmi lety a zatím celosvětově Ant-Manovi přiteklo 114 milionů. Jinak je film podle kritiků spíše dobrý než skvělý, ale zase se líbí skoro všem věkovým skupinám, což mu výrazně pomůže v dalších týdnech, proti nadcházející konkurenci. 

Mravenčí muž vzal ale vítr z plachet Mimoňům, kteří na animák ztratili celkem zdrcujících 57 procent diváků a končí druhý týden s 50 miliony. Jestli dokázal žlutým potvorám takhle zavařit jenom Marvel, tak se musí padouchovský spin-off připravit, že nadcházející týdny plné rodinných filmů nebudou procházka růžovým sadem. Vadí mu to? S 625 miliony celosvětově asi ne.

Na trojce si připočítává další hit Judd Apatow, který tentokrát vycítil potenciál v mladé komičce Amy Schumer a zrežíroval její scénář Vykolejená. Jako většina Apatowových projektů, ať režijních či z pozice producenta, sbírá silně pozitivní ohlasy a s Vykolejenou tomu není jinak. Film začal s 30 miliony dolary, jenom o pár set tisíc níže než Apatowův nejúspěšnější otvírák Zbouchnuté (30,7 milionů). Trumf je to i pro studio Universal, která si tímhle kouskem napomohlo k nejrychleji nabytým 5 miliardám v historii kinematografie. Minulý rok ten samý rekord lámali Foxové, ale ti dosáhli 5 miliard až ke konci listopadu. Gratulujeme.

O čtyřku a pětku se stále perou s 11 miliony velkofilm Jurský svět a animák V hlavě. Dinosauři  jdou v Americe přes 611 milionů a celosvětově překonali s 1,513 miliardy Rychle a zběsile 7 (1,511 miliardy). Příští týden by měli schramstnout i Avengers, kteří se pořád ještě drží s 1,519 miliardy na třetí příčce žebříčku nejvýdělečnějších filmů dějin. V průběhu týdne se sice objevila zpráva, že Avengers po mnoha měsících zápolení nakonec překonalo i Rychle a zběsile 7, ale zřejmě šlo o nějakou technickou anomálii v databázi tržeb BoxOfficeMojo, protože po čase se čísla opět vrátila na dosavadní hodnoty. Pixaři jinak míří s nový animákem celosvětově už k půl miliardě, zatím to dělá 490 milionů.  

Z malých filmů zmíníme Mr. Holmese, ve kterém Ian McKellen hraje už ne tak brilantního ikonického detektiva. Z 363 kin bude mít film pěkné 2,4 miliony. I Woody Allen natočil další film, tento rok je to Iracionální muž s Emmou Stone a Joaquinem Phoenixem. Z pěti kin je to 188 000 dolarů.

Zbytek jsou už jenom zlé zprávy. Terminator Genisys v USA stále slabý a s 5,4 miliony tento víkend jde film k 80 mega. Stovka v Americe asi nepadne a celosvětově je aktuálních 277 možná akorát tak na zaplacení mohutného rozpočtu. O zaplacení podobně mohutné reklamní kampaně nebo dokonce nějakém profitu si zatím studio může nechat zdát. I tržby Médi 2 začínají trochu nutit k přehodnocování původního neškodného kasovního průměru, protože film každým týdnem více a více vykazuje znaky lehčího propadáku. Tento víkend přinesl jen 2,7 milionu, což znamená 143 milionů celosvětově, což nevypadá vůči 85 milionovému rozpočtu nijak zázračně, zvlášť když opět vezmeme v potaz náklady na marketing. No a úplně pohřbený je Nesmrtelný s Ryanem "Deadpoolem" Reynoldsem, který má po deseti dnech v kinech 10 milionů dolarů. Film se má promítat i mezinárodně, tak uvidíme, co řeknou světová čísla.

Příští víkend nás čekají Pixely s Adamem Sandlerem, Jake Gyllenhaal se předvede v boxerském dramatu Bojovník a dorazí i další adaptace knihy Johna Greena, s názvem Papírová města.

Zdroj: Forbes

Jurský svět

12.06.2015 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest