Box Office: My, Mimoni

Box Office: My, Mimoni | Fandíme filmu
Žluté potvory bourají kina ve svém vlastním rekordním filmu.

Žádné překvapení se nekoná, žlutí Mimoni ovládli o víkendu americká kina. Své tažení začali ve velkém stylu už v pátek, když utržili 46 milionů, což je nejlepší premiérová tržba animovaného filmu. Víkendový souhrn pak činil 115 milionů dolarů, a to je druhý nejlepší animovaný úvodní víkend, hned za Shrekem 3 (121 mega v roce 2007). A pokud se potvůrkám povede stejně dobře jako zelenému zlobrovi, můžou se dočkat 300 mega z Ameriky. Celosvětově je oblíbená groteska už na 395 milionech.

Druhé a třetí místo, to je ohraná písnička s Jurským světem na 18 milionech a V hlavě se 17 miliony. Dinosauři jdou v Americe k 600 milionům (zatím mají 590) a celosvětově jsou na 1,465 miliardy. Zajímavější ale bude snažení pixarovky V hlavě, které Mimoni sebrali spoustu diváků a oba filmy budou zápasit o letní animované prvenství s každým dolarem, který půjde nad 300 mega. U Pixaru mají samozřejmě náskok - v USA je film na 283 milionech, ve světě už na souhrnných 435 mega.

Terminator Genisys se stále trápí a ve druhém týdnu mu připadne necelých 14 milionů. Propad 49 procent není vůbec špatný, vlastně vůči Vzpouře strojů (55 %) a Salvation (61 %) takové opadnutí diváckého zájmu působí zdánlivě velice slibně. Jenomže je třeba mít na paměti, že celkových 69 milionů, které má pátý díl po 12 dnech, dokázal Terminátor: Salvation sesbírat jenom za víkend! V Americe to zkrátka dobré nebude, na druhou stranu film teprve začíná na významných mezinárodních trzích, tak uvidíme, jestli tam americké varování proniklo, nebo bude Terminátor Genisys nečekaným globálním hitem. Zatím celosvětově nový Terminátor utržil 224 milionů.

Ve svém vlastním pohádkovém světě si žije Magic Mike XXL, kterého opustilo jenom 25 procent divaček. Některé z nich určitě v kině bydlely celý týden, což posouvá striptéry s čerstvými 10 miliony k domácím 48 mega. Takových sedmdesát milionů celkem by film mohl v Americe dát bez větší námahy, celosvětově to prozatím dotáhl na milionů šedesát osm.

Až na osmé příčce končí Ryan Reynolds, který zatím ještě není Deadpool, ale alespoň je také nesmrtelný ve filmu Nesmrtelný, kde propůjčil tělo Benovi Kingsleymu. Existenciální sci-fi se tvářilo ambiciózně, dokud se podle kritiků v polovině nezlomilo v hloupý akčnák, plný tupých honiček a přestřelek. Reynolds je herec, který nikdy nebyl hollywoodským tahounem, ale přesto dostává vedoucí role, za které by jiní vraždili. Tu aktuální diváci ocenili během úvodního víkendu 5 miliony dolary a se štěstím se tak film doplazí alespoň k rozpočtu 25 mega.

Pro srovnání se lépe dařilo Šibenici, která končí těsně pod 10 miliony. Found-footage horor je debutem YouTube filmařů Chrise Lofinga a Travise Cluffa, které objevili Warneři a obratně je poslali producentům z Blumhouse. Ti jim po vzoru Insidious přidělili prťavý rozpočet a představili je světu. Snímek je podle recenzentů skrz naskrz špatný, ale výhra je to pro všechny, i kdyby se Šibenice v USA dostala jen na 20-25 milionů dolarů.

Příští týden Ant-Man a komedie Vykolejená od Judda Apatowa.

Zdroj: Forbes

Jurský svět

12.06.2015 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest