The Revenant: DiCaprio bojuje o přežití v divočině

The Revenant: DiCaprio bojuje o přežití v divočině | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Severní Amerika 19. století je krušné místo. Koho nezahubí zima, na toho číhají medvědi, podrazáčtí "přátelé" nebo naštvaní indiáni. Trailer bere dech.

A je to tady! Konečně jsme se dočkali a měsíce netrpělivého odpočítávání se rozhodně vyplatily. Bezesporu jeden z nejočekávanějších filmů letošního roku konečně dostává reálné obrysy. Alejandro González Iňarritu svým loňským hitem Birdman posadil na zadek nejednoho filmového fanouška. Odměnou mexickému kouzelníkovi byly tři sošky Americké filmové akademie (režie, scénář a vlastní film). Počin bezesporu mimořádný. Stejné slovo se dere na mysl při zhlédnutí prvního oficiálního traileru na jeho chystané survival drama, The Revenant. Pokud se vám i po dokoukání upoutávky podařilo udržet čelist nahoře, přidáváme krátkou synopsi, nyní už jedné z nejočekávanějších pecek letošní soutěžní sezóny.

Příběh inspirovaný skutečnými událostmi se odehrává v Severní Americe v první polovině 19. století a vypráví osudy lovce kožešin Hugha Glasse, který se pod vidinou peněz zúčastní výpravy do divoké přírody. Během náročné expedice je vážně poraněn rozzuřeným medvědem. Další dva členové výpravy ho místo pomoci okradou a nechají napospas divočině. Pevně odhodlaný nesmířit se s nepřízní osudu a hnaný touhou po pomstě, podnikne Glass zdlouhavou a nebezpečnou cestu nemilosrdným horským prostředím zpět do civilizace.

Atmosféricky hutné a akcí napěchované video si vystačí prakticky beze slov a je ryzí poctou nehostinné krajině severní Ameriky. Úžasné scenérie střídají záběry fantastického Leonarda DiCapria, který si díky celé paletě emocí od odevzdanosti přes hněv až k zoufalství, krade dechberoucí trailer sám pro sebe. Společnost mu budou dělat Tom Hardy, Will Poulter (Millerovi na tripu) a Domhnall Gleeson (Nezlomný). Úžasná práce s kamerou je zásluhou Emmanuela Lubezkiho alias Chiva, který má pod opaskem dva Oscary v řadě (Gravitace, Birdman). Podaří se mu dokonat zlatý hattrick? Zatrhněte si v kalendáři 14.1. 2016, kdy film vstoupí do českých a slovenských kin, a přesvědčte se sami. Samotné datum premiéry (v USA na Vánoce 2015) jasně ukazuje Alejandrovy ambice a zatímco šance jeho nejnovějšího titulu na nejrůznější ceny je velmi těžké odhadnout, tak jednou věcí si můžeme být zcela jisti. Leova oscarová kampaň právě začíná. Podaří se mu konečně protrhnout smůlu a odnést si domů tolik vytouženou zlatou sošku? V galerii najdete dostupné oficiální fotky.

The Revenant: Trailer

REVENANT Zmrtvýchvstání

16.12.2015 | USA, Kanada, Hong Kong, Tchaj-wan
Dobrodružný, Drama, Thriller, Western
Info o filmu

Galerie: 2

The Revenant: DiCaprio bojuje o přežití v divočině | Fandíme filmu The Revenant: DiCaprio bojuje o přežití v divočině | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest