Daleko od hlučícího davu: Románová klasika na plátně

Daleko od hlučícího davu: Románová klasika na plátně | Fandíme filmu
Po vynikajícím Honu se Thomas Winterberg vydal s Carey Mulligan, Michaelem Sheenem a dalšími do viktoriánské Anglie. Už ve čtvrtek v kinech!

Po filmech odehrávajících se v jeho rodné zemi, se talentovaný dánský režisér Thomas Vinterberg (Submarino, Hon) přesunul na anglický venkov, kde natočil svůj zatím poslední film Daleko od hlučícího davu. Předlohou mu byla stejnojmenná novela z roku 1874 (Far from the Madding Crowd) od anglického spisovatele Thomase Hardyho. Příběh o životě emancipované mladé Angličanky v druhé polovině 19. století byl zfilmovaný již celkem čtyřikrát, přičemž obecně nejznámější a nejoblíbenější je verze z roku 1967 od režiséra Johna Schlesingera (Půlnoční kovboj). O scénář se postaral David Nicholls (Jeden den), za kameru se posadila Charlotte Bruus Christensen (Submarino, Hon) a hudbu k filmu složil Craig Armstrong (Moulin Rouge, Láska nebeská). V hlavních rolích účinkují Carey Mulligan (Velký Gatsby), Matthias Schoenaerts (Býčí šíje), Tom Sturridge (Piráti na vlnách) nebo Michael Sheen (TRON: Legacy 3D, Masters of Sex).

Mladá Bathsheba Everdene (Mulligan) se se svým přístupem k životu dost liší od ostatních žen ve viktoriánské Anglii. Nechce se vdát jen kvůli zabezpečení své budoucnosti, ale chce najít opravdovou lásku a zároveň být „pánem“ svého osudu. Na farmě v Dorsetu se seznámí s místním chovatelem ovcí Gabrielem Oakem (Schoenaerts), který Bathshebu po nějaké době neúspěšně požádá o ruku. Později Bathsheba potká a následně také odmítne zámožného statkáře Williama Boldwooda (Sheen), aby konečně našla štěstí v náruči sebevědomého seržanta Franka Troye (Sturridge). Jejich vztah ale prověří neočekávaná událost, s nedozírnými následky.

Nejnovější zpracování je často porovnáváno s verzí z roku 1967 a přesto, že na ni kritici a diváci rádi vzpomínají, netrhají Vinterbergův film na kusy. Naopak se na něj snáší spíše chvála a to především díky kulisám anglického venkova (film se skutečně natáčel v anglickém hrabství Dorset) a skvělým výkonům Carey Mulligan a Michaela Sheena. Film se v českých a slovenských kinech začne promítat od 9.7.2015, na trailer k filmu se můžete tradičně kouknout pod článkem.

Daleko od hlučícího davu: Trailer s českými titulky

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest