Pozvánka na 50. ročník karlovarského festivalu

Pozvánka na 50. ročník karlovarského festivalu | Fandíme filmu
Jubilejní ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary nabídne vedle vlastních filmů také Richarda Gerea nebo Harveyho Keitela.

Jubilejní padesátý ročník Karlovarského filmového festivalu se neúprosně blíží. Je se vůbec na co těšit? Oproti loňskému ročníku, který přitáhl do Varů Mela Gibsona a jeho Šíleného Maxe, cenami ověnčený Boyhood, Locka, Franka nebo první sérii seriálu True Detective, je letošní program na pohled poněkud chudší. Co bude z letošního výběru rozhodně stát za pozornost?

Zarytý minimalista Tom Hardy se představí v úsporném snímku Špinavý prachy, Michael Fassbender dostane příležitost ukázat se Varům bez papírové hlavy ve westernu Slow West. Za pozornost by mohl stát i australský Partyzán s Vincentem Casselem a Humr s Colinem Farrellem. Z domácí produkce zaujme dokument Stále spolu nebo Mallory. Potěší i MY2 s Janou Plodkovou a Ondřejem Nosálkem a špatnou volbou rozhodně nebudou ani Kobry a užovky Jana Prušinovského. 

Zklamáním jsou vybraní hosté. Z hvězd, jejich filmy se ve Varech budou promítat, si mohli pořadatelé rozhodně vybrat zajímavěji – Michael Fassbender nebo Tom Hardy by určitě byli aktuálnější volbou a osobně bych je na červeném koberci viděla výrazně radši než dvojici filmových milovníků – Jamieho Dornana z 50 odstínů šedi a Richarda Gerea z Pretty Woman. Ti zde budou uvádět své filmy Franny, Time Out of Mind a Anthropoid. Gerea potom doprovodí režisér Time Outu Oren Moverman (Rampart, Beze mě: Šest tváří Boba Dylana) a herečka Jena Malone (Hunger Games, Batman v Superman, Sucker Punch), Dornana režisér Sean Ellis (Cashback, Metro Manila). Harvey Keitel pak uvede novinku Paola Sorrentina Mládí, jeden z nejočekávanějších snímků festivalu, ve kterém se s Keitelem za životem ohlíží (a stále naplno žije) Michael Caine, který bohužel ale také nepřijede. Zato přijede kultovní hororový režisér George A. Romero, který však nepřiveze žádný svůj film, avšak uvede Hoffmannovy povídky, filmovou adaptaci Offenbachovy opery, která Romera přivedla k režírování.

Dále budou na festivalu z těch známějších snímků k vidění v Tribece oceněná vztahovka Milenci těch druhých, nový počin Kima Ki-duka Stop nebo Realita od podivína Quentina Dupieux (aka Mr. Oizo). Mezi půlnočními projekcemi stojí za pozornost především chválený horor Čarodějnice, ve kterém rozpadající se rodina čelí v osidlované Americe zlu z divočiny, a Noční můra, dokument o spánkové paralýze, která je často děsivější, než všechny horory dohromady. Restaurovanou českou klasiku tentokrát zastupuje Zemanův Vynález zkázy.

Festival probíhá od 3. do 11.7., veškeré podrobnosti o něm najdete na oficiálních stránkách.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest