The Nightmare: Dokument o spánkové paralýze

The Nightmare: Dokument o spánkové paralýze | Fandíme filmu
Přehrajte si zneklidňující trailer na dokumentární snímek, v němž lidé trpí poruchou, která vede k děsivým nočním můrám.

Spánková paralýza není nic příjemného. Jedná se o stav, kdy se člověk nachází uprostřed bdění a snění zároveň. Mozek si částečně uvědomuje realitu, ale nedokáže ji plně odlišit od snu a různých obsahů podvědomí. V této situaci navíc člověk nedokáže ovládat svalstvo, zažívá pocit téměř úplného ochrnutí, včetně neschopnosti používat hlasivky. Dostavují se halucinace, prudké návaly strachu nebo zhoršené dýchaní.

Prozkoumat tuto poruchu se pokusil v dokumentu The Nightmare režisér Rodney Ascher. Před třemi lety natočil Pokoj 237, kde se snaží velmi detailně rozebrat film Osvícení Stanleyho Kubricka. Stejně jako Pokoj 237, se i The Nightmare podívala na filmový festival Sundance, odkud se na snímek snesla značná vlna pozitivního hodnocení. Příběhy o skupince lidí trpící touto poruchou jsou prý neuvěřitelně zajímavé, velmi děsivé, většinou nepředvídatelné a Ascherova prezentace jí dává jistou jedinečnost. 

The Nightmare: Trailer

Zdroj: Collider, Slashfilm

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest