Michel Gondry v Karlových Varech

Michel Gondry v Karlových Varech | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Část redakce se vypravila na filmový festival do Karlových Varů. Tady je první z chystané série festivalových příspěvků.

Letošní festival je na známá jména opravdu bohatý. I pravidelného návštěvníka musí velmi mile překvapit fakt, že nemusí tesknit kvůli tomu, že propásl Johna Travoltu, protože pár hodin předtím měl tu čest účastnit se hodinové debaty s Michelem Gondrym, francouzským režisérem, který stojí za takovými kultovoními filmy jako jsou Věčný svit neposkvrněné mysli, Prosíme přetočte nebo Nauka o snech. Osobně neznám jediného filmového fanouška, kterému by třeba jen jeden z těchto hravých filmů neutkvěl v paměti. Režisér přijel do Karlových Varů představit svůj poslední film Pěna dní, adaptaci surrealistického románu Borise Viana. V Jameson Festival Lounge v rámci programu KVIFF Talks hovořil nejen o svých velkých i malých projektech, videoklipech a reklamách. Působil velice vstřícným a sympatickým dojmem až uvědomělého diváka může fascinovat, že někdo takový dokáže kočírovat plac masivní Hollywoodské produkce (Zelený sršeň). Gondry ochotně potvrdil domněnku většiny diváků znalých jeho filmů: jeho počiny jsou opravdu realizace jeho vlastních snů a prý se mu často stává i to, že se z nějakého snu probudí a uvědomí si, že by to byl skvělý námět pro film. Tak jednoduché to někdy může být! Můžeme jen doufat, že takových snů bude mít stále dost.

Autorem přiložených fotografií je Anna Kopecká

Galerie: 3

Michel Gondry v Karlových Varech | Fandíme filmu Michel Gondry v Karlových Varech | Fandíme filmu Michel Gondry v Karlových Varech | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest