Box Office: Nenažraný Jurský svět

Box Office: Nenažraný Jurský svět | Fandíme filmu
Podařilo se nakonec Jurskému světu zlomit další rekordy? Výborně si vede také skvěle hodnocená pixarovka V hlavě. AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: Jsou tu definitivní výsledky! Universal oznámil, že Jurský svět nakonec během druhého víkendu utržil rekordních 106 milionů. Překonal tedy dosavadní rekord Avengers (103 milionů) a ještě v rekordním čase (10 dní) překonal hranici 400 milionů. Celosvětově na konci neděle snímek vylezl až na 987 milionů, což znamená, že touhle dobou už by měla být překonána také miliarda a to opět v rekordním čase 13 dní. Přesné číslo bude oficiálně zveřejněno během zítřka.

Původní článek: Je to opravdu ošemetné ohánět se tento víkend tabulkami kasovních rekordů, protože všechna čísla jsou hodně těsná a během definitivního sčítání (výsledky budou známy zítra), by na tom mohl být Jurský svět o kus lépe, než se zatím zdá. Ale pro klid vašich duší prohlašujeme, že Jurský svět v druhém týdnu nezdolal Avengers a jeho druhá víkendová tržba je pouze druhá nejlepší, jaká tu kdy byla. Statistici tvrdí, že to bylo jen o milion - dinosauři se musí spokojit jen se 102 miliony. Smutné? Ani náhodou. Během deseti dnů film nasbíral 398 milionů, čímž nekompromisně drtí Avengers, kteří se zmohli po týdnu a půl v kinech „jenom“ na 377 milionů dolarů. Jurský svět je teď zkrátka tak výrazně napřed, že mu můžete přiřknout téměř jakýkoliv rekord a dříve či později se předpověď vyplní.

Zítra film v USA pokoří hranici 400 milionů dolarů, na kterou se dostane za 11 dní. Avengers to trvalo 14 dní. Na překonání Avatara (v USA 760 milionů) Jurský svět asi nemá, ale přes půl miliardy by se vyšplhat mohl. To by snímek posouvalo na celkově pátou příčku amerického žebříčku tržeb. Mezinárodně je na tom Jurský svět také báječně. Zatím celosvětově utržil 981 milionů dolarů, takže by miliarda měla padnout zítra. Snímek tak na ni dosáhne za 13 dní a porazí Rychle a zběsile 7, kterému to k miliardě trvalo 17 dní. Během nejbližších dní Jurský svět překoná také Jurský park. Ten v USA během všech svých nasazení utržil 402 milionů a celosvětově miliardu a 29 milionů. Kolik utrží Jurský svět nakonec celkově, si zatím netroufáme odhadovat. Do kin se blíží další velkofilmy a i samotné studio Universal začne postupně napínat své síly k Tedovi 2 a Mimoňům.

Na druhém místě pixarovka V hlavě s premiérovými 91 miliony dolarů. Animátorské studio se vrací ve velké parádě. Tentokrát se opravdu nejedná o "tradičně kvalitní animák", recenzenti rovnou hovoří o absolutní klasice a posouvají oživlé emoce do první pětky nejlepších filmů Pixaru. Studio sice kvůli Jurskému světu vůbec poprvé nevyhrálo premiérový víkend svého filmu, na druhou stranu jde o druhý nejlepší otvírák pixarovky vůbec, lépe si vedlo už jen Toy Story 3. Celosvětově zatím V hlavě utržilo 132 milionů.

Na třetí příčce tentokrát Špión10 miliony. V USA už posbíral 74 milionů, celosvětově pak 130. San Andreas utržilo v USA dalších 8 milionů, celkem tam má na kontě milionů 132 a mezinárodně to dělá 414 milionů. Lehké zklamání zřejmě zažívají ve studiu Open Roads. Dope, veskrze chválené komediální krimi drama o dospívání, se i přes nasazení do více než dvou tisíc kin dočkalo jen nepříliš výrazných 6 milionů. Z novinek stojí ještě za zmínku The Overnight a Infinitely Polar Bear, na které se určitě vyplatí těšit, ale v pokladnách zatím příliš velký rozruch neudělaly, dohromady se snímky promítaly v osmi sálech.

Příští týden nejspíš ještě bude mohutně dojíždět masivní vlna Jurského světa, ale dojde i na novinky. Warner nasadí svou hranou rodinnou podívanou Max a Universal zjistí, jestli je ještě zájem o Setha MacFarleanea - dorazí Méďa 2.

Zdroje: Deadline, Deadline II, BOM

Jurský svět

12.06.2015 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest