Red Queen: Mix Hry o trůny, X-Menů a Hunger Games

Red Queen: Mix Hry o trůny, X-Menů a Hunger Games | Fandíme filmu
Elizabeth Banks by po Ladíme 2 mohla zadaptovat aktuální knižní fantasy hit. Nebo se pustí do Ladíme 3?

Elizabeth Banks (Hunger Games, Lego příběh, Zack a Miri točí porno) debutovala jako režisérka se snímkem Ladíme 2 a vedla si více než dobře. Film si odnesl slušné kritiky i tržby z kin, takže Banks nemá o další režisérské nabídky nouzi. Jednou z možností samozřejmě je, že se chopí Ladíme 3, scenáristka Kay Cannon už jedná o tom, kolik dostane za trojku zaplaceno, smlouvy by měly mít podepsané minimálně herečky Rebel Wilson a Hailee Steinfeld. Před Elizabeth ale leží jeden výrazně ambicióznější projekt.

Universal jí nabídl adaptaci další z řady fantastických románů pro mládež. Jmenuje se Red Queen (Rudá královna) a je označován za mix Hry o trůny, Hunger Games, X-Menů a Popelky. Děj se odehrává ve světě, ve kterém je společnost rozdělena podle barvy krve. Ti, kteří mají běžnou červenou krev slouží elitě se stříbrnou krví a nadpřirozenými schopnostmi. Sedmnáctiletá hrdinka má obyčejnou rudou krev a přesto z ničeho nic projeví nadpřirozené síly. Aby král zabránil rozruchu ve společnosti a měl dívku pod kontrolou, rozhodne se ji provdat za jednoho ze svých synů a vymyslí lživý příběh o tom, že je kdysi dávno ztracenou princeznou. Hrdinka se dostává do složité situace, protože zatímco se stává součástí světa stříbrné elity, pomáhá rebelům z řad prostého lidu s plánováním revoluce.

Román napsala Victoria Aveyard, která plánuje celou románovou trilogii. Scénář podle předlohy zpracovala Gennifer Hutchison, která psala především pro seriály Breaking Bad a Better Call Saul.

Zdroje: THR, THR II, Amy Kaufman

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest