Doctor Strange: Známe představitele Barona Morda

Doctor Strange: Známe představitele Barona Morda | Fandíme filmu
Strangeův úhlavní protivník má svou tvář - Marvel pokračuje ve změnách vizuální podoby svých postav.

Žádné velké překvapení se nekoná, úhlavního nepřítele Doctora Strange, tedy Barona Morda, ztvární Chiwetel Ejiofor, který se kolem projektu točí už od začátku letošního roku. Jedná se tedy o další změnu ve vizuální podobě, ke které Marvel u postavy z Doctora Strange přistoupil - Guru mystických sil, který Strange i Morda vycvičil, má hrát Tilda Swinton, i když se v komiksech jedná o mužskou postavu. Mordo je potom v komiksech běloch. Jak už bylo řečeno, Mordo je druhým žákem „Prastaré“, v komiksech se proti mistrovi vzbouřil a jako protiváha k němu byl vytrénován právě Strange. Mordo je schpný hypnotizér a vyvolávač démonů, přičemž už dříve se proslýchalo, že i filmová verze Morda by mohla vyvolat démona Dormamu, dalšího z úhlavních Strangeových nepřátel.

Server Deadline, který zprávu přinesl, dále tvrdí, že filmový Mordo nebude jednoznačně záporná postava, a že se má jednat o kombinaci několika různých postav ze Strangeova panteonu. Ejiofor na sebe upozornil především nominací na Oscara, kterou získal za 12 let v řetězech, a letos bude k vidění ještě v Marťanovi a očekávaném postapokalyptickém dramatu Z for Zachariah.

Doctor Strange je dalším hrdinou ze světa Marvelu. Arogantní neurochirurg, Stephen Strange, po strašlivé autonehodě nemůže operovat, a tak odchází do Himalájí hledat sám sebe. V horách objevuje skrytý svět magie a alternativních dimenzí. Film režíruje Scott Derickson (Sinister, V moci ďábla), scénář napsal Jon Spaihts (Prometheus, nová Mumie). V roli doktora uvidíme Benedicta Cumberbatche (Sherlock, Star Trek: Do temnoty). Česká premiéra je naplánována na 3.11. 2016.

Zdroj: Deadline

Doctor Strange

04.11.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest