Už i Conan slibuje provázaný filmový svět

Už i Conan slibuje provázaný filmový svět | Fandíme filmu
Legenda o Conanovi s Arnoldem Schwarzeneggerem v hlavní roli by se pak mohla začít natáčet už letos na podzim.

Ve společných světech se odehrávají komiksové filmy, o něco obdobného se pokouší studio Universal s klasickými hororovými monstry a proslýchalo se například i o provázaném světě Robina Hooda. Nejnověji by tuhle hru mohl hrát Conan a další hrdinové z pera spisovatele R.E. Howarda. Naznačil to producent Fredrick Malmberg, který se domnívá, že v současnosti jsou nejdůležitější značky, postavy a dlouhodobé plánování. Podobně jako svět Marvelu je podle něj ten Conanův přímo zralý k prozkoumávání ve filmu a v televizi. Malmberg dlouhou dobu pracoval ve společnosti Paradox Enterteinment, která k Howardovým příběhům držela právat. Později založil vlastní společnost, Cabinet Entertainment, Paradox koupil a začal plánovat.

Ze všeho nejdřív by společně s producentem Chrisem Morganem (Rychle a zběsile) chtěl pod záštitou studia Universal realizovat Legendu o Conanovi (The Legend of Conan) - dlouhou dobu plánovaný snímek ze sklonku Conanova života, ve kterém by si Arnold Schwarzenegger ještě jednou zahrál bývalého hrdinu, který musí ve stylu Eastwoodových Nesmiřitelných ještě jednou pozvednout svůj meč. Projekt stále ještě nemá zelenou, avšak producenti by chtěli začít točit letos na podzim, až Arnoldovi skončí propagační povinnosti spojené s Terminátorem: Genisys. Můžeme se také domnívat, že právě úspěch či neúspěch nového Terminátora bude rozhodovat o tom, zda bude The Legend of Conan schválena.

Producenti se dušují, že nový Conan se nebude nijak podřizovat moderním trendům a bude následovat ve šlépějích Johna Miliuse, režiséra Barbara Conana z roku 1982. Měl by tedy být drsný a nekompromisní. Dokonce by se mohlo opět natáčet ve Španělsku a vedle Conana by se mohly vrátit alespoň tři další postavy z původního filmu.

Závěrem se nabízí myšlenka, jakým způsobem by vlastně byl Conanův svět provázaný. Navazovaly by i další filmy na své starší předchůdce, i když nebyly tak úspěšné, jako Conan se Schwarzeneggerem? Byl by původní pouze Conan a ostatní hrdinové by se dočkali restartů? Nebo by se s jakýmkoliv propojováním počkalo na dobu, kdy bude Schwazenegger nevyhnutelně přeobsazen mladším hercem? To všechno je samozřejmě zatím ve hvězdách, nikde není psáno, že k provázání jednotlivých Howardových hrdinů nakonec opravdu dojde. Vedle Conana společnost Paradox vlastní práva například na Kulla dobyvatele, Solomona Kanea nebo Brana Mak Morna.

Zdroje: Deadline, The Arnold Fans

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest